Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ima još nade: Mladi košarkaši u nedjelju igraju za opstanak

Ima još nade: Mladi košarkaši u nedjelju igraju za opstanak
7

Posljednjeg dana Europskog košarkaškog prvenstva do 18 godina, hrvatski će košarkaši igrati za 13. mjesto kako bi uspjeli ostati u Diviziji A. U subotu su se još jendom proslavili Rašić i Rudan...

VIDEO

Hrvatska je preživjela, pobijedila je Nizozemsku. Posljednjeg dana Europskog prvenstva košarkaša do 18 godina naši će juniori igrati za 13. mjesto u Volosu, protiv Finske s početkom u nedjelju u 15:45 za ostanak u Diviziji A.  Sandro Rašić i Matej Rudan ostvarili su kombiniranih 45 poena u subotnjem susretu protiv reprezentacije od koje smo izgubili 35 razlike u uvodnoj skupini.

Izabranici Mile Karakaša bili su daleko pripremljeniji za ono što ih čeka na parketu u današnjoj utakmici nego li u onoj iz grupe protiv Nizozemaca, makar je na putu prema pobjedi silno pomoglo i suparničkih 3-24 u šutu za tri poena.

U prvim trenucima susreta činilo se da će se ponoviti prva utakmica. Imala je Nizozemska uvodnih 0- 6 i 2-10, ali se Hrvatska probudila nakon Rudanovog napora da nas dovede do prednosti (17-14). Nizozemci su se prvo odvojili u seriji 14-2, do 13. minute izgradili dvoznamenkastu prednost, a u završnici prvog poluvremena imali i 14 razlike. Hrvatska je ponovo imala silne probleme s napadom, u jednom razdoblju druge četvrtine pet minuta se nismo upisali na semafor, da bi stvari krenule tek kad se "upalio" i Rašić, koji je s Rudanom iskombinirao 21 poen u trećoj četvrtini.

 To je pak bio tek početak velikog preokreta koji je krenuo kod 50-60 u 27. minuti, a napravljen je serijom 20-2 (Rašić 10) zaključenoj šest minuta prije kraja. Od toga se Nizozemci više nisu uspjeli oporaviti, makar su se prišuljali na 72-68 i 74-70, da bi priču u dvorani Portario tricom iz kuta zaključio Ivan Gulin, još jedan junak ove subotnje večeri u kojoj je Karakaš, uz spomenute Rašića i Rudana, ozbiljnu rotaciju zaključio s Matejom Bošnjakom i Rokom Škaricom. Ta petorka slomila je Nizozemsku, a nitko od preostale četvorice koji su stupili na teren nije odigrao niti 10 minuta.

Za ostanak se mora dobiti još i Finsku s kojom smo također igrali u uvodnoj skupini i slavili 60:55.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu