Sport

Komentari 8

Stigli rezultati PCR testiranja: Nasreću - nema novih pozitivnih

Stigli rezultati PCR testiranja: Nasreću - nema novih pozitivnih

Hrvatske rukometašice od 20.30 igraju protiv Španjolske u drugom kolu drugog kruga, a do samo nekoliko sati uoči utakmice izbornik nije znao koga će imati na raspolaganju

Jutrašnje brzo testiranje hrvatske ženske reprezentacije ponovno je bilo zabrinjavajuće. Dva su se testa pokazala pozitvnim - direktorice i fizioterapetkinje, a to je značilo da slijedi PCR testiranje. Nervozno je čekao rezultate Nenad Šoštarić koji je do nekoliko sati uoči utakmice nije znao na koga može računati. Nasreću, rezultati PCR testiranja pokazali su da u redovima naše reprezentacije - nema novozaraženih!

- Direktorica i fiziterapeutkinja hrvatske ženske rukometne reprezentacije bile su pozitivna na testiranju na koronavirus u petak ujuto, ali nitko od igračica i trenera koje večeras u 20.30 sati čeka ključna utakmica sa Španjolskom na Svjetskom prvenstvu - rekao je glasnogovornik reprezentacije.

Tu su informaciju prije toga potvrdila i same igračice.

"Mi smo sve negativne - rekla je jedna. "Nije nitko od trenera koliko znam, to je bitno...", dodala je druga.

Testiranje je provedeno brzim antigenskim testom no zbog dva pozitivna slučaja čitava ekipa se zatim testirala vjerodostojnijim PCR testom. Rezultat se još uvijek čeka.

"Rezultati opet kasne", napomenula je igračica dodavši da su rezultati kasnili u ponedjeljak. Tada su stigli u 19 sati a utakmica s Japanom je počela u 20.30 sati.

U ponedjeljak su tako na jutarnjem testiranje bile pozitivne vanjske igračice Ćamila Mičijević i Ivana Dežić, a zatim je PCR test pokazao da je inficirana i Doris Krsnik. Njih tri se peti dan nalaze zatvorene u sobama u hotelu u Castellónu, gradu u kojem je Hrvatska igrala početne tri utakmice, te je za njih Svjetsko prvenstov završilo.

Hrvatska u južnom španjolskom gradu Torrevieji u petak igra utakmicu sa Španjolskom u kojoj mora pobijediti kako bi produžila nadu u prolazak u četvrtfinale dok je domaćinu Španjolskoj dovoljan bod. Niti jedna igračica Španjolske nije zaražena koronavirusom, rekao je u petak glasnogovornik njihovog saveza.

Premda su sve reprezentacije, uključujući igračice i članove stožera, došle cijepljene u Španjolsku po nalogu IHF-a, na početku turnira se inficiralo pet igračica Austrije. Zbog toga je IHF odredio obvezno testiranje brzim antigenskim testom ujutro na dan utakmica. Mjera je stupila na snagu u nedjelju a u ponedjeljak ujutro je koronavirus otkriven kod triju vanjskih igračica Hrvatske koje su isti dan morale propustiti susret s Japanom.

Kineska ženska rukometna reprezentacija povukla se pak u petak sa Svjetskog prvenstva nakon što se jedna igračica inficirala koronavirusom.

Kineske mjere za suzbijanje bolesti COVID-19 zahtijevaju trenutnu samoizolaciju ostalih osoba pa igračice Kine više neće igrati na prvenstvu.

"Kineski rukometni savez nas je obavijestio da bi se zaražene igračice smjele vratiti u Kinu tek nakon 6 tjedana provedenih u samoizolaciji u Španjolskoj i nakon što ozdrave", izvijestio je IHF.

Ostali članovi kineskog stožera u slučaju infekcije moraju 14 dana provesti u samoizlaciji prije povratka u Kinu.

Kineska reprezentacija će zbog povlačenja s turnira izgubiti preostale dvije utakmice s 10-0. Dosad je bila poražena u svim susretima, a posljednji put u srijedu od Paragvaja s 24-30.

Kina na Svjestkom prvenstvu sudjeluje zahvaljujući posebnoj pozivnici (Wild Card) koju joj je dodijelio IHF temeljem procjene razine azijskih ekipa.

Četiri rukometašice Kameruna nestale su pak u četvrtak u španjolskom gradu Lliriji tijekom Svjetskog rukometnog prvenstva, izvijestio je u petak glasnogovornik turnira.

Te igračice, koje nisu bile u sastavu za utakmicu s Angolom, nisu se pojavile u autobusu a također niti u dvoranu u Lliriji. Nisu pronađene niti u hotelu u kojem je odsjela reprezentacija Kameruna.

Predstavnik Kamerunskog rukometnog saveza i direktor Svjetskog prvenstva prijavili su nestanak policiji u tom gradu u pokrajini Valenciji.

"Sve ukazuje na to da su planirale bijeg jer su ponijele svoje stvari", rekao je glasnogovornik José Antonio Hurtado u telefonskom razgovoru. "Nije dakle riječ o otmici ili nečem sličnom. Sve upućuje na to da su htjele ostati u Španjolskoj", dodao je.

Najčitaniji članci