Obavijesti

Sport

Komentari 69

Imaju li mozga u HKS-u: Tjerali curice da igraju, izgubile 218-0

Imaju li mozga u HKS-u: Tjerali curice da igraju, izgubile 218-0
4

Kako Kvarner ne bi platio 20 tisuća kuna kazne jer nemaju mlađu dobnu kategoriju, klub je na brzinu skupio curice i poslao ih na turnir gdje su izgubile od ekipe FSV-a 218-0

VIDEO

Hrvatskim košarkaškim kuloarima žestoko je odjeknuo rezultat turnira u Gospiću za mlađe kadetkinje Primorsko-goranske županije. U susretu riječkih ekipa FSV (Flumen Sancti Viti) i Kvarnera, pobijedile su djevojčice iz FSV-a i to 218-0!

Sve se dogodilo baš na prvi travanj, a dvije najbolje ekipe od osam plasirat će se na državno prvenstvo.

FSV: Kvarner je svjesno prijavio početnice, evo i zašto

Nije riječ o nikakvom sportskom čudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, Kvarner je morao angažirati mlađekadetsku ekipu budući da im je to ključno za sudjelovanje seniorske momčadi u A-2 ligi za prvaka, odnosno povratak u najbolju žensku košarkašku ligu Hrvatske, tvrde iz FSV-a.

U suprotnom slučaju, od te kombinacije ne bi bilo ništa i klub bi morao platiti 20 tisuća kuna kazne! Upravni odbor HKS-a u veljači ove godine suspendirao je i kaznio dotični klub zbog ne imanja mlađih dobnih kategorija.

Djeca ispaštaju

Kako bi ubili 'dvije muhe' jednim udarcem, u Kvarneru su odlučili skupiti djevojčice 'zbrda zdola' i sudjelovati na turniru. Djevojčice su ispaštale na parketu ni krive, ni dužne.

Tek nekoliko puta prešle su centar i nisu mogle niti približno parirati puno kvalitetnijim i uigranijim protivnicima.

- Problem je u tome što je netko svjesno i s namjerom poslao djevojke u službeno natjecanje koje tome nisu dorasle ni godinama ni znanjem. Razlika je tolika da je to natjecanje za djevojčice rođene 2003. godine, a oni su prijavili mlađu ekipu. Po mojoj procjeni, barem tri godine mlađu koja trenira svega par tjedana zajedno. Ostale ekipe u tom natjecanju treniraju više godina i više puta tjedno - rekao nam je trener kadetkinja FSV-a, Franjo Šiljeg pa nastavio:

- Klub i trener su svjesno prijavili početnice u ozbiljno natjecanje koje ni po čemu nije primjereno tim curama, a hrvatski košarkaški savez se nije držao svoje odluke Upravnog odbora. Koji interes stoji iza toga, znaju valjda oni - govori Šiljeg.

Prema fotografijama s utakmice, fizičke razlike između dvije ekipe su prilično vidljive. To se manifestiralo na parketu.

- Anomalija je to što pojedinci u savezu i nekim klubovima svjesno rade, gdje koriste djecu samo da bi zadovoljili propisanu formu i time ostvarili neke vlastite interese. Nema tu ni sporta, ni košarke ni ničeg, ali naravno, prema papirima - gledano će sigurno netko za regularnost reći: 'propozicije su zadovoljene' - kaže Šiljeg.

'Rekordna pobjeda? To je rekordna sramota saveza!'

Iz ekipe koja je pobijedila rekordnih 218 razlike bez dobivenog koša ne osjeti se poseban ponos. Svi su svjesni dubine situacije.

- Ma kakva rekordna pobjeda, to je rekordna sramota saveza i svih onih koji su dopustili da se sve desi samo radi nečijih interesa i zadovoljavanja neke propisane forme - jasan je trener Šiljeg.

Provjerili smo - FSV je ove sezone odigrao preko 200 utakmica u mlađim kategorijama, dok je ekipa ŽKK Kvarnera koja se pojavila na turniru u Gospiću odigrala ravno nula (0) utakmica!

Da stvar bude gora, bila im je to tek prva utakmica u zadnje dvije sezone u mlađim kategorijama.

ŽKK Kvarner: Propozicije se moraju poštovati

- Ukratko, postoji ogroman antagonizam između FSV-a i Kvarnera, ali samo i jedino u tom smjeru. ŽKK Kvarner je u natjecanju A2 lige dva puta pobijedio FSV i time ih spriječio da se kvalificiraju u A1 ligu. Nakon toga je FSV pokušao na sve moguće načine spriječiti Kvarner da nastavi igrati ligu za prvaka, odnosno da napravi iskorak u ligu više - javili su nam se iz ŽKK Kvarner uz opasku da je u cijeloj priči sve regularno:

- Prema propozicijama HKS-a, ŽKK Kvarner prijavio je u ligu U14 svoju ekipu (svaki klub koji igra A2 ligu mora imati U14 ekipu). Naše djevojke jesu nešto mlađe, i znanjem prilično oskudnije od ekipe FSV-a i Gospića, koje su najjače u regiji Zapad.

I oni imaju svoju teoriju:

- Jasno je kao dan da je FSV tu utakmicu iskoristio kao osvetu za izgubljene utakmice u seniorskoj konkurenciji. Svoju mržnju prema Kvarneru iskoristili su na taj način. FSV je još nakon izgubljene seniorske utakmice početkom veljače (84-32 za Kvarner) čini sve da se Kvarneru spriječi igranje Lige za prvaka odnosno plasman u A2 ligu, za 'zelenim stolom'. Kad to nisu uspjeli, napravili su to što su napravili - rekli su nam iz riječkog kluba pa zaključili:

- Čestitke FSV-u na pobjedi, a mi igramo dalje, već nas u nedjelju čekaju utakmice sa protivnicima s kojima će naše igračice moći ravnopravnije igrati.

Pored toga, na Facebook stranici ŽKK Kvarnera iz Rijeke stoji sljedeće.

'Kvarner je obavijestio HKS da ima djevojčice stare 10-12 godina, koje su počele trenirati, jer je klub djelovanjem raznoraznih "tipova" morao sve započeti od nule. Međutim, propozicije natjecanja u A2 ligi traže da se nastupi u ligi U14. Mi smo željeli igrati Otvoreno prvenstvo Hrvatske U12 (i igrati ćemo ga), međutim stav HKS-a bio je jasan - propozicije se moraju poštovati. I, što sad? Izgubile su cure 200 razlike. Pa što? Svaki početak je težak. Protivnik je igrao korektno. Presing po cijelom terenu.'

MRŽNJI PREMA ŽKK KVARNERU NEMA KRAJA Mislili smo ne reagirati, mislili smo da će proći. Kad smo pobijedili FSV u prvoj...

Posted by Zkk Kvarner Rijeka - neslužbena stranica on Monday, April 3, 2017
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru