Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ljutić propustila priliku za rezultat karijere, Popović 10.

Ljutić propustila priliku za rezultat karijere, Popović 10.

Amerikanka Mikaela Shiffrin slavila je u slalomu u Leviju i došla do 76. pobjede u karijeri. Zrinka Ljutić bila je sedma nakon prve vožnje, ali u drugom laufu je izletjela sa staze. Leona Popović bila je sjajna deseta

Prva vožnja upućivala je na nešto veliko. Zrinka Ljutić je sa startnim brojem 28 odvozila maestralno i zauzela sedmu poziciju. Samim time, očekivanja su se povećala, bila je to prilika nadmašiti rezultat karijere i peto mjesto iz Meribela s kraja prošle sezone.

I fantastično je krenulo. Talentirana hrvatska skijašica, kojoj je, ne zaboravimo, tek 18 godina, je nakon drugog prolaza imala prednost od 52 stotinke, izgledala je samouvjereno i odlučno, precizna i strpljiva pri ulasku u svaka vrata. A onda, nažalost, niske temperature učinile su svoje. Na jednom dijelu Zrinka je proklizala, izgubila ravnotežu i promašila vrata.

FIS Alpine Ski World Cup - Women's Slalom

Bez obzira na to, Zrinki kapa dolje. Bila je najmlađa skijašica u drugoj vožnji, a onako odvoziti prvi lauf s 18 godina... Pred njom je velika karijera, to je svima jasno, no sigurno je ostao gorak okus u ustima, jer bila je ovo velika prilika. No, dojam je uvelike popravila sjajna Leona Popović koja je osvojila deseto mjesto, što joj je treći najbolji plasman u karijeri. Nakon prve vožnje bila je 12.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIS Ski World Cup - Slalom

Nema puno odmora, već u nedjelju je u Leviju na rasporedu novi slalom s, nadamo se, novim sjajnim nastupima naših skijašica. 

Do 76. pobjede u karijeri došla je čudesna Mikaela Shiffrin s vremenom 1:51.25, druga je bila Šveđanka Swenn Larsson sa 16 stotinki zaostatka dok je treće mjesto zauzela Petra Vlhova koja je zaostala 20 stotinki. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Skijanje, slalom 13:00 , Levi
Sortiranje događaja
KRAJ UTRKE

Kraaaaaaaaaaaaaj. Neuništiva Mikaela Shiffrin osvojila je slalom u Leviju. Lena Duerr imala je veliku prednost iz prve vožnje, ali nije uspjela. Usporila je na sredini staze i ostala beu postolja. Na kraju je završila na četvrtom mjestu. Amerikanka je slavila s vremenom 1:51.25. 

Nejvjerojatnoj Shiffrin ovo je 76. pobjeda u karijeri, rekorder Ingemar Stenmark je na 85. Leona Popovića osvojila je na kraju deseto mjesto, što joj je treći najbolji rezultat u karijeri. Zrinka je, nažalost, izletjela sa staze. 

LEONA PETA

Leona Popović gotovo sigurno će poboljšati plasman iz prve vožnje. Zasad je na visokom šestom mjestu, još četiri skijašice su na redu. Ispadanje Zrinke Ljutić znači kako će Leona završiti u top 10.

ZRINKA ISPALA

Kakva šteta! Joooooooooooooooj! Zrinka je na drugom prolazu imala 54 stotinke prednosti, ali je proklizala u nastavku utrke. Kakva šteta.

ZRINKA LJUTIĆ NA REDU

Na redu je Zrinka Ljutić! Odradila je sjajnu prvu vožnju i iznenadila sve, idemo to ponoviti!

POPOVIĆ TREĆA

Još malo je pala Leona i nova smjena na vrhu. Šveđanka Sara Hector preuzela je vodstvo s vremenom 1:52.57. Popović je kasnila 38 stotinki, a Stjernesund svega šest. Naša skijašica zasad je na sjajnom trećem mjestu. 

Komentari 5