Sport

Komentari 1

'Imamo lošu komunikaciju, ne znamo se obraniti u prostoru...'

'Imamo lošu komunikaciju,  ne znamo se obraniti u prostoru...'

The Blues su s ovim porazom u mreži u 35 utakmica skupili 49 golova što je najviše među prvih 10 momčadi Premiershipa.  Istini za volju, Frank često mijenja svoje zadnje igrače, ali tvrdi da to nije zbog toga

Nogometaši Chelseaja doživjeli su težak poraz (0-3) na gostovanju kod Sheffield Uniteda u utakmici 35. kola Premijer lige i sada je teći na tablici uz Leicester i Manchester United koji su tek bod iza njega. Problem za ovaj veliki poraz je pojasnio trener Frank Lampard. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jorginho na treningu

- Kada govorimo o igračima, lako je gledati na talent, ali treba obratiti pozornost i na karakter i stav unutar momčadi - rekao je Lampard preko Zooma novinarima.

- Mislim da je to nešto što možemo popraviti. Mlađi igrači mogu biti glasniji i mogu rasti kako budu išli dalje. Stariji igrači mogu preuzeti odgovornost da pomognu u tome. Ovakvi trenuci, teška vremena kao ova sada kada je ulog jako velik, tada treba napraviti poboljšanje - smatra Frank.

- Puno je lakše poboljšati 'jezičinu' nego li prijeći trojicu igrača i zabiti u gornji kut. To je jedna od osnovnih stvari u nogometu i morat ćemo raditi na poboljšanju toga jer nisam dovoljno toga čuo. Ali glavna stvar je u tome da možete biti tihi koliko želite izvan terena. Imamo takve igrače u ekipi, ali oni se moraju ostaviti toga stava na terenu, moraju tražiti loptu - pojašnjava legenda engleskog nogometa. 

Norwich sljedeći

Norwich u utorak je sljedeća stanica za Lampardove izabranike. 

- Ne smijemo sada plakati za ovim porazom. Bitno je kako ćemo reagirati i to očekujem vidjeti na utakmici protiv Norwicha. Imamo jake karaktere u momčadi, očekujem da ih čujem u utorak. Moraju pokazati svoju kvalitetu koju su pokazivali tijekom sezone. Vjerujem i da hoće jer je, poslovno gledajući, to bitno i za njih same - naglasio je. 

The Blues su s ovim porazom u mreži u 35 utakmica skupili 49 golova što je najviše među prvih 10 momčadi Premiershipa.  Istini za volju, Frank često mijenja svoje zadnje igrače, ali tvrdi da to nije zbog toga.

Premier League - Sheffield United v Chelsea

- Moram dobiti čvrste veze među igračima. Ali ako radimo individualne pogreške, neke mogu biti kolektivne, ali individualne pogreške ili višestruke pogreške koje se pretvaraju u golove kao što je bio slučaj protiv West Hama i Sheffield Uniteda moramo uzeti u obzir. Ali u isto vrijeme ne želim da igrači misle da ću ih izbaciti iz momčadi ako naprave jednu pogrešku, tako da tu mora biti tog balansa. Očito je da na tom dijelu još nemamo te prave veze, ali stremimo tome  - priznao je Lampard.

- Postoji način na koji želim da igramo i nije lud. Puno golova koje smo primili su lopte koje mi nismo dobro obranili u svome prostoru  i to moramo poboljšati. Mrzim dobivati golove - kaže i prisjeća se:

- Mislim da nijedna moderna momčad ne može reći da ima tu pravu vezu, a govorim o vezi kao što je bila John Terry-Ricardo Carvalho. 

Na kraju je Lampard potvrdio da je Billyju Gilmouru (19) uspješno operiran meniskus u petak i da će mu trebati četiri mjeseca za oporavak.