Obavijesti

Sport

Komentari 7

Pobjede Borussije i Bayerna, Mateo Pavlović izborio penal

Pobjede Borussije i Bayerna, Mateo Pavlović izborio penal
1

Werder je kod kuće odigrao 2-2 protiv Greuther Fürtha, a domaći su pritom oba pogotka zabili s bijele točke. Pritom je drugi jedanaesterac izborio Mateo Pavlović

VIDEO

Veliku su utakmicu odigrali aktualni njemački prvaci, nogometaši Borussije Dortmund, u 26. kolu Bundeslige. Na svome su Signal-Iduna Parku svladali Freiburg s 5-1...

Bila je to predstava u kojoj je momčad Jürgena Kloppa podsjetila na igre iz posljednje dvije sezone kada je osvajala naslov prvaka ispred Bayerna. Istina, nisu se stvari od početka dobro razvijale za Borussiju budući da su gosti poveli u 28. minuti pogotkom Jonathana Schmida.

No, u samoj završnici prvog poluvremena je uslijedio uragan domaćih. Najprije je u 41. minuti Robert Lewandowski nakon asistencije Nurija Șahina glavom donio izjednačenje "crno-žutima". Tri minute kasnije je Jakub Blaszczykowski proigrao Șahina koji je zabio svoj prvi pogodak nakon povratka u Dortmund. U prvoj minuti sudačke nadoknade Lewandowski je iz jedne gužve povećao na 3-1. Poljskom je napadaču to već 19. pogodak ove sezone, čime je učvrstio vodstvo na ljestvici strijelaca. Ujedno je zabio barem jedan gol već osmo kolo zaredom, što dosad nije uspjelo nijednom igraču Borussije u povijesti.

U 73. minuti je Șahin još jednom bio strijelac, postigavši na taj način u svojoj 143. utakmici u Bundesligi prvi put dva pogotka. Priču je u 78. minuti zaključio Leonardo Bittencourt poslije sjajnog prodora i asistencije Lewandowskog.

Freiburg je tako drugo kolo zaredom primio pet golova i umanjio si izglede za četvrto mjesto i Ligu prvaka. U sastavu gostiju nije bilo našeg Ivana Santinija.

Srećom po Freiburg, kiks su doživjela još dva kandidata za četvrto mjesto. Schalke je poražen u gostima kod Nürnberga s 3-0, dok je HSV kod kuće izgubio od Augsburga s 1-0. Jedini je strijelac za bavarski klub, kojem je to treća pobjeda u zadnja četiri kola, već u osmoj minuti bio Jan Callsen-Bracker. Za HSV je svih 90 minuta odradio Milan Badelj, a spomenimo i da su domaći od 80. minute imali igrača manje budući da je isključen Maximilian Beister.

Werder je kod kuće odigrao 2-2 protiv Greuther Fürtha, a domaći su pritom oba pogotka zabili s bijele točke. Pritom je drugi jedanaesterac izborio mladi hrvatski branič Mateo Pavlović nad kojim je prekršaj napravio Crnogorac Milorad Peković. Oba je penala uspješno realizirao Aaron Hunt, a Pavlović je odigrao cijelu utakmicu za Werder.

Bayern potvrdio dominaciju i u Leverkusenu

U derbiju 26. kola Bundeslige nogometaši Bayerna su u Leverkusenu pobijedili domaći Bayer, trećeplasiranu momčad s ljestvice, s 2-1 i tako nastavili dominirati tijekom ove sezone...

Sretno i spretno je Bayern došao do pobjede pogotkom u 87. minuti. Direktno ubačenu loptu u kazneni prostor nažalost po domaćina dirao je Wollscheid i glavom smjestio iza svog vratara.

Uzrokovao je tako Wollscheid već dvanaestu Bayernovu pobjedu na strani u Bundesligi ove sezone (uz tek jedan remi), a nevjerojatno zvuči informacija da je Bayern na ovom ogledu primio tek drugi pogodak u gostujućim utakmicama. Zabio ga je Rolfes u 75. minuti kada je iz neposredne blizine u mrežu smjestio lijepu asistenciju glavom Boenischa.

Prvi je pogodak na ogledu postigao Mario Gomez koji je u 37. minuti nanizao dvojicu suparničkih igrača, a onda je u padu plasirao loptu u malu mrežicu.

Podsjetimo da je hrvatski topnik Mario Mandžukić dobio poštedu od trenera Juppa Heynckesa za ovaj ogled.

Bundesliga, 26. kolo:

  • Borussia (D) - Freiburg 5-1 (Lewandowski 41, 45, Șahin 44, 73, Bittencourt 78 / Schmid 28)
  • HSV - Augsburg 0-1 (Callsen-Bracker 8)
  • Nürnberg - Schalke 3-0 (Feulner 31, Esswein 69, Frantz 87)
  • Hoffenheim - Mainz 0-0
  • Werder - Greuther Fürth 2-2 (Hunt 47-11m, 70-11m / Fürstner 55, Petsos 62)
  • Bayer - Bayern 1-2 (Rolfes 75 / Gomez 37, Wollscheid 87-ag)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica