Obavijesti

Sport

Komentari 2

Inicijacija debitanata: Petković i ja morat ćemo pjevati u duetu

Inicijacija debitanata: Petković i ja morat ćemo pjevati u duetu
1

Zvalo me već dosta prijatelja iz kvarta, kažu "Orša, daj sredi neke dresove". Ako zaigram, makar i minutu, taj dres ne ide nikome, ide na zid za uspomenu, rekao je Mislav Oršić

Pješice iz smjera istoka, s malim koferom, stigao je pred hotel u centru Zagreba Mislav Oršić. Nakon sjajnih igara za Dinamo dobio je poziv izbornika Zlatka Dalića. 

- Ovo je ispunjenje dječačkog sna - rekao je Mislav.

Dalić je pozive poslao trojici dinamovaca, uz Oršića, tu su Dominik Livaković i Bruno Petković. Livi je prošao inicijaciju, no Oršić, a čini se i Petković, još nisu.

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoče kvalifikacijskih susreta Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoče kvalifikacijskih susreta Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoče kvalifikacijskih susreta
22
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Baš mi je pričao Petković da nije morao pjevati, što ne znači da neće. Ako treba pjevati, pjevat ću. Budemo Petko i ja u duetu, bit će nam lakše. A i bit će mi manje neugodno je nisam baš neki pjevač.

Vođa reprezentacije, to nije dvojbeno, je Luka Modrić. Kako ga je karijera vodila na daleki istok, Mislav još nije upoznao hrvatskog kapetana.

- Ma kakvi, kad bolje razmislim, osim mojih suigrača iz Dinama, poznajem tek Marcela Brozovića i Matea Kovačića, igrali smo zajedno za mladu reprezentaciju. Ali, veselim se što ću upoznati takvog igrača kao što je Luka.

Zagreb: Brunu Petkovića na okupljanje repreznetacije otpratila djevojka Tea

Na njegovoj poziciji mogu igrati Ivan Perišić, Josip Brekalo, Nikola Vlašić i Ante Rebić. Jaka konkurencija, no Oršić se, naravno, nada da bi mogao dobiti koju minutu. Prijatelji iz Španskog, zagrebačkog kvarta na zapadnom dijelu grada, već su se predbilježili za dresove, trenirke... Jer, imati dres prijatelja iz djetinjstva, koji je zaigrao za viceprvaka svijeta, lijepi je suvenir.

- Ma, zovu na sve strane. Rekli su mi: 'Orša, daj sredi neki dres'. Nema frke, sredit ću. Ali, ako zaigram, makar na jednu minutu, taj dres ne ide nikamo. Ide na zid za uspomenu kad sam debitirao za Hrvatsku. To je nešto što se mora čuvati cijeli život.