Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Inovacija sa SP-a u Brazilu od sad i u europskim natjecanjima

Suci će u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Premier ligi koristiti čarobni sprej kojim će označavati udaljenost živog zida od lopte i mjesto odakle se izvodi slobodni udarac

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
14 komentara

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prvi smo put u najvećem natjecanju mogli vidjeti suce kako koriste sprej za označavanje udaljenosti živog zida, a inovacija Brazilca Heinea Allemagnea proširit će se po cijelom svijetu. Naime, u petak je UEFA objavila kako će već od superkupa između Seville i Reala suci koristiti sprej u svim europskim natjecanjima. 

Sprej su u svoje domaće prvenstvo već uveli i Englezi, Španjolci i Talijani, a očekuje se i potvrda njemačkog saveza da suci koriste svoj alat u utakmicama Bundeslige

- Nema nikakve sumnje da ovo pomaže sucima u kontroli živog zida. Igrači više neće moći koristiti ono što smo nazivali pingvinskim koracima - rekao je Pierluigi Collina, nekad najbolji sudac na svijetu. 

Zanimljivo, prvu verziju spreja engleski nogometni savez odbio je još 1980. godine. Ova je verzija prihvaćena jer pjena ispari nakon 60-ak sekundi, pa sprej ne ostavlja nikakvog traga na terenu.

Naši partneri pišu
Message