Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Ironmana' pokupio kamion, bio je na pragu smrti pa se vratio i pobijedio na istom natjecanju

'Ironmana' pokupio kamion, bio je na pragu smrti pa se vratio i pobijedio na istom natjecanju

Slušao je pesimistične prognoze liječnika i molbe obitelji da se prestane baviti sportom, ali on je htio opet pokušati. I ne samo da je pokušao, već se vratio kao pobjednik

VIDEO

Dana 16. kolovoza 2021. kamion me udario brzinom od 60 km/h na cesti u Petri, na Mallorci. Hitna pomoć stigla je za petnaest minuta i odvezla me u bolnicu u Manacor gdje sam podvrgnut dvjema operacijama vrata i leđa, započeo je belgijski triatlonac Diego van Looy (33) za Marcu o nevjerojatnoj nesreći koju je preživio.

Natjecao se u svojevrsnom 'ironmanu' u izraelskom gradu Eilatu, a ispred njega je bilo 3,8 km plivanja, 180 km bicikliranja i 42,195 m trčanja, a samo ime 'čovjek od čelika' govori o težini pothvata. Nije ni slutio Belgijac da će stvarno postati taj čelični čovjek koji je preživio tešku nesreću, a onda se na čudesan način vratio i pobijedio u utrci.

Prije spomenute dvije godine imao je sedam slomljenih kralježaka i nekoliko rebara, a liječnici su mu doslovno spasili život kad je došlo do pneumotoraksa. Smrt je gotovo uobičajena kod takvih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Za deset dana prebacili su me u kliniku u Gentu i nakon dva mjeseca mogao sam započeti s rehabilitacijom - prisjetio se kako je tada slušao pesimistične prognoze liječnika i mnoge savjete da se ostavi sporta. Ali on je htio pokušati ponovno. 

Iza sebe je imao osvojeno Svjetsko prvenstvo u dugom duatlonu, osam pobjeda u profesionalnim triatlonima i imao se čime ponositi da je tad zaključio karijeru. Ali to nije htio, istaknuo je da se do 40. godine želi profesionalno natjecati koliko bude mogao.

- Čim sam prestao osjećati bolove, počeo sam trenirati. Nakon pet mjeseci ponovno sam sjeo na bicikl, a pola godine kasnije krenuo sam trčati.

U lipnju prošle godine uklonili su mu šarafe koji su držali kralježnicu.

- Osjećao sam se jako dobro. Istina, tijekom hladnih dana primjećivao sam neke posljedice, posebno u rebrima, ali vidio sam da mogu izdržati visoki ritam kao i prije nesreće.

Odradio je natjecanje u Malagi, a onda je došao u Izrael na poznato 'mjesto zločina'. Nije došao pod krilaticom 'važno je sudjelovati',, već je pobijedio nakon devet sati i 44 minute. Prije godinu i pol dana bio je 'korak od smrti', a onda se htio vratiti kao pobjednik. I vratio se.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...