Sport

Komentari 43

Iscrpljeni Martin se slomio: Isuse, što sam ovo izvukao. Ne mogu do zraka doći, ne mogu!

Iscrpljeni Martin se slomio: Isuse, što sam ovo izvukao. Ne mogu do zraka doći, ne mogu!

Ovo je za sve vas. Najviše za moju obitelj. Za trenera Šuka, koji nikada nije odustajao. Naravno i za Peru Kuterovca koji je svaki put, koliko god bio dolje, i dalje me gazio kao da sam prvi put došao na trening

Jedva je stajao na nogama. Uhvatio se za ogradu i držao da ne padne, suze su navirale, rukama je prekrio lice pa iscrpljen i zadihan kazao...

- Isuse Bože, ej, što sam ovo izvukao, ne mogu ej, ne mogu.

To su prve riječi hrvatskog junaka Damira Martina koji je u Tokiju ispisao nevjerojatnu priču našeg sporta. Sjajni Martin osvojio je broncu u samcu i to nakon nevjerojatne završnice. Snimka tih posljednjih 500 metara utrke vrtjet će se po svim špicama, a za svakog veslača početnika taj video bi će kao lektira. Najbolji pokazatelj kako se ruše ljudske granice, kako se bori za svoje snove i kako se predstavlja svoju državu.

Tokio: Damir Martin osvojio brončanu medalju u finalnoj utrci samaca

Martin je zaostajao za dužinu pola čamca u odnosu na Danca Nielsena, no nije imao više što čekati, upalio je motore i krenuo u boj na medalju. Dao je cijelog sebe u svaki zaveslaj, zatvorio oči. U tih posljednjih 500 metara stali su svi oni krvavi i naporni treninzi u posljednjih pet godina, sve teške ozljede i krvavi žuljevi koje je prošao. Napravio je čudo, ciljem je prošao treći s 15 stotinki prednosti nad Dancem!

- Svašta mi prolazi kroz glavu, ne znam odakle početi. Uf, ujutro sam se probudio, pa sam vidio na WhatsAppu preko 90 poruka podrške, Instagram i Facebook sam ugasio da me ne opterećuje, prije tri dana mi došla obavijest da imam 200 nepročitanih poruka - kazao je emotivni i iscrpljeni Martin za HRT.

Prije pet godina u Rio de Janeiru je za nekoliko tisućinki ostao bez zlatne medalje koju mu je ugrabio Mahe Drysdale, a prije dvije godine prolazio je kroz tešku fazu. Operirao je kuk, nije ga bilo pola godine, krvavo je radio da vrati staru formu. I ovaj put ga je moralo nagraditi.

Tokio: Damir Martin osvojio brončanu medalju u finalnoj utrci samaca

- Hvala svima na podršci, ovo je za sve vas. Najviše za moju obitelj. Za mog trenera Šuka, koji nikada nije odustajao. Naravno i za Peru Kuterovca koji je svaki put, koliko god bio dolje, i dalje me gazio kao da sam prvi put došao na trening i gurao bez obzira kako se osjeća. Hvala još jednom svima. Ne mogu do zraka doći. Hvala svima, medijima, što ste me pratili, što ste bili korektni i uz mene i kada nisam bio blizu ni da prismrdim vrhu. Nemam riječi, ne znam od kuda početi, šarao sam svuda - kazao je fantastični Vukovarac.

Osim srebra iz Rija i nove svježe bronce iz Tokija, Martin se u svojim vitrinama može pohvaliti i srebrom iz četverca iz Londona. No, ova medalja dobit će posebno mjesto u njegovu srcu jer ona je ogledalo svega kroz što je morao proći u posljednje dvije godine.

Damir nam je tako donio drugu veslačku medalju na ovim Olimpijskim igrama te ukupno šestu medalju. Bravo, majstore, kapa do poda. Onako nešto mogu izvući samo najveći!

Tokio: Damir Martin osvojio brončanu medalju u finalnoj utrci samaca