Obavijesti

Sport

Komentari 2

Iskustvo za prvu ligu: Split predstavio novog trenera

Iskustvo za prvu ligu: Split predstavio novog trenera
1

Želim raditi, a Split mi je pred kućnim pragom i to je veliki izazov, rekao je novi trener prvoligaša Splita iskusni nogometni stručnjak Ivan Katalinić

VIDEO

U Parku mladeži jutros je promoviran novi stručni stožer RNK Split, na čelu s glavnim trenerom Ivanom Katalinićem i njegovim pomoćnikom Stipom Balajićem.
- Najprije bih se zahvalio dosadašnjem treneru Tončiju Bašiću na dosadašnjem radu i uspjehu. Bilo mu je ponuđeno mjesto u stožeru, ali u zadnji trenutak je odustao i zahvalio nam se, što nas je i pogodilo i razočaralo - rekao je sportski direktor Nenad Pralija i predstavio Katalinića kao novog prvog čovjeka 'crvenih'.
- Split je ambiciozna sredina, meni je veliki izazov raditi ovdje i ponovno se natjecati u prvoj ligi iz koje sljedeće sezone ispada pet momčadi. Liga neće biti laka, trebat će puno sreće, no uvjeren sam da ćemo ne samo biti duže od jednog ljeta prvoligaši, nego da ćemo biti i u vrhu hrvatskog nogometa - rekao je Katalinić i dodao kako je ove sezone gledao Split i igrao protiv njih kao trener Dugopolja te da im treba pet do šest pojačanja. Premda je u karijeri potpisao velike rezultate Kate se nije libio preuzeti niti trećeligaša.
- Želim raditi, Split mi je pred kućnim pragom i to je izazov. Želim pokazati i prenijeti iskustvo na mlađe - rekao je Katalinić, a na pitanje nada li se još uvijek izborničkoj funkciji uz osmijeh je dodao:
- Ako nisam onda kad sam trebao, teško da ću sada. Ali nikad ne reci nikad.
Svjesni kako se moraju pojačati Splićani su već krenuli po pojačanja, a kao najozbiljniji za popunu momčadi za koji dan bi se trebali predstaviti napadač Obilinović iz Imotskog i stoper vidić iz šibenika.
- Imamo mladih, kvalitetnih i perspektivnih igrača, ali nam nedostaje iskustva i uglavnom želimo pojačanja tražiti među iskusnim prvoligaškim igračima - rekao je Pralija, a Katalinić dodao:
- Netko može misliti da je prelazak iz treće u drugu pa iz druge u prvu ligu prevelika prepreka, ali pogledajte primjer Karlovca koji je napravio isto i već se u prvoj sezoni skoro plasirao u Europu. Neka nam to bude primjer.
Stipe Balajić je izrazio zadovoljstvo pozivom te najavio kako će ovo i za njega biti izazov.
- Čeka nas puno posla, no zadovoljstvo je biti dijelom ovakvog stožera. Ni trenutka nisam dvojio kad su me Pralija i Kate zvali i mislim da ćemo imati itekako uspjeha - rekao je Balajić. Tajnik kluba Špiro Barbarić objavio je da će uskoro započeti radovi na Parku  mladeži te da su u klubu uvjereni kako će od prve utakmice nove sezone biti domaćini na svom stadionu, a ne na Poljudu kojeg su prijavili kao rezervnu opciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener