Obavijesti

Sport

Komentari 244

Majka svih senzacija: Islanđani su izbacili Engleze s prvenstva!

Majka svih senzacija: Islanđani su izbacili Engleze s prvenstva!
31

Island je priredio jedno od najvećih iznenađenja u povijesti europskih prvenstava. Populacijom najmanja država ikad na Euru izbacila je Englesku u Nici rezultatom 2-1

VIDEO

Brexit, drugi dio. Da, Engleska je izašla s Eura.

Doduše, ne svojevoljno kao Velika Britanija iz EU. Island je bio senzacionalan i zasluženo je u debitantskom nastupu izbacio očajne Engleze i prošao u četvrtfinale.

Pobjeda od 2-1 odjeknula je svijetom. Hrvati imaju tužne noći iz Beča i odnedavno, Lensa, Englezi će pamtiti Nicu. I to dobro.

Jer ono što im je Island napravio dugo će se prepričavati. Islanđani su krenuli s dva napadača, bez ikakvog respetka i podređivanja suparniku. Rezultat i nagrada je četvrtfinale Europskog prvenstva protiv domaćina Francuske.

Odmah nakon utakmice Hodgson je podnio ostavku. Više OVDJE.

England v Iceland - EURO 2016 - Round of 16

Početak utakmice za povijest Eura

Da vam je netko rekao da će u prvih šest minuta na ovoj utakmici pasti dva gola i da će Island zabiti Engleskoj, vjerojatno biste ga poslali po uputnicu. 

Sve je upućivalo na golijadu, ali u islandskoj mreži. Halldorsson je u 4. minuti srušio Sterlinga, Slovenac Damir Skomina pokazao je na penal, a Wayne Rooney pogodio je za 1-0. Dok su engleski navijači slavili na tribinama, Island je zabio za 1-1.

Nepune dvije minute nakon Rooneyevog gola. Sigurdsson je ostao sam na pet metara. Ako gledamo samo utakmice nokaut faze na europskim prvenstvima, ovo je prvi put u povijesti Eura da su obje momčadi zabile unutar prvih šest minuta.

Hart, što ti je?

Apsolutni engleski anti-junak prvih 45 minuta bio je Joe Hart. Što je radio Hart kod prvog gola? E to je pitanje od 17 milijuna eura. Toliko Hart vrijedi prema Transfermarktu. 

No polako, to je bio tek početak njegovih loših reakcija. Islanđani su šokirali Engleze u 18. minuti preko Sigthorssona. No Hart je opet traljavo reagirao. Golmanu takvog kalibra lopta ne bi smjela proći ispod ruke. 

Kako je branio Hart? Možda vam ovo najbolje dočara. Naime, to je bio samo jedan od stotine videa u kojem su ismijavali engleskog golmana na društvenim mrežama.

Zanimljivo, čovjek koji je zabio drugi gol za Island je Kolbeinn Sigthorsson, a trebale su mu 263 minute da uputi prvi udarac u okvir gola na Euru.  Pogađate, to je bio ovaj kojim  je zabio Englezima za 2-1. 

Samo Hrvatska i Island

Engleska je pritiskala, ali Islanđani su napravili blok na 25 metara i tu jednostavno nije bilo prolaska. Englezi su bili bez ideje i bez pravog rješenja. 

Engleska je posljednji put primila dva gola u 18 minuta protiv Hrvatske 2007. godine na Wembleyu. Znamo svi kako je to završilo.  

Velikom hrvatskom pobjedom, nama nebitnom, ali pobjedom koja je odjeknula u svijetu i nakon koje je dramatično porasla prodaja votke u Rusiji. Naime, Ruse smo tim slavljem pogurali na Euro, a Engleze u očaj.

I jedna zgodna igra brojkama. Rooney tjedno u Unitedu zaradi onoliko funti koliko Island ima stanovnika. Da, to je točno. Rooney ima tjednu plaću 330.000 funti, a Island je s populacijom od 330.000 stanovnika najmanja zemlja u povijesti europskih prvenstava...

Huk do Islanda

Englezi su pritisnuli u nastavku, ali gotovo da nisu stvorili pravu šansu. Islanđani su priredili svjetsku senzaciju, a nakon utakmice stali su pred svoje navijače i zajedno kreirali onaj famozni "huk" koji se čuo valjda do Londona.

Gledajte i uživajte...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna