Obavijesti

Sport

Komentari 159

'Superorlovi' visoko lete: Musa s dva komada slomio Islanđane

'Superorlovi' visoko lete: Musa s dva komada slomio Islanđane
6

Nakon jako lošeg prvog dijela, u kojem nisu uputili nijedan udarac, Nigerijci su puno bolje zaigrali u nastavku i došli do jako bitne pobjede protiv Islanda, golovima Ahmeda Muse u 49' i 75' minuti...

VIDEO

Nigerijci su uspjeli doći do bitne pobjede u pohodu na osminu finala, a junak susreta bio je fantastični Ahmed Musa, koji je s dva gola slomio čvrste Islanđane. "Superorlovi" su sa ovom pobjedom doveli Vatrene na korak od prolaska u osminu finala s prvog mjesta iz skupine D, te će nam biti dovoljan bod u utakmici protiv Islanda.

Samo bi luda teorija Hrvatsku mogla skinuti s prvoga mjesta!
Samo bi luda teorija Hrvatsku mogla skinuti s prvoga mjesta!

Islanđani su bili puno bolja reprezentacija u prvom poluvremenu, no nisu uspjeli matirati mladog Francisa Uzoha. Nigerijci u prvome dijelu nisu imali nijedan udarac na gol Islanda, čime su postali prva reprezentacija nakon 2014. i Južne Koreje kojoj je to pošlo za nogom.

A onda u drugome poluvremenu potpuno druga Nigerija, gdje su "Superorlovi" raširili krila i došli do bitne pobjede. Nigerijci su do vodstva došli u 49' minuti nakon sjajnog prodora Victora Mosesa po lijevoj strani Islanda, a u petercu loptu je dočekao Ahmed Musa koji lijepim poluvolejem matira Halldórssona. Nigerija je pobjedu potvrdila u 75' minuti kad se Musa na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldórssona.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Tako su su Nigerijci pobjedom nad Islandom popeli na drugo mjesto u skupini D sa tri boda. Na čelu skupine su Vatreni kojima je u zadnjem kolu 26. lipnja protiv Islanda dovoljan remi za odlazak u osminu finala s prvog mjesta. Island se nalazi na trećem mjestu s jednom bodom, kao i posljednja Argentina.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske