Obavijesti

Sport

Komentari 57

'Ismajli je trebao biti isključen! Neka se Čolakom bavi komisija'

'Ismajli je trebao biti isključen! Neka se Čolakom bavi komisija'
1

Pajač je imao tešku utakmicu za suditi, bilo je puno duela i spornih situacija zbog čega je dolazio u centar pažnje i češće od uobičajenog. Lani je dobio nagradu, ali morat će mijenjati neke stvari, kaže Beusan

VIDEO

Sudački ekspert Mateo Beusan istaknuo je u emisiji Stadion HTV-a kako možemo biti zadovoljni što suci nisu bili u prvom planu u derbiju Hajduka i Rijeke (1-1), ali je dodao i kako je ponovno bilo puno spornih situacija u kojima je glavni sudac morao bolje reagirati.

- Pajač je imao tešku utakmicu za suditi, bilo je puno duela i spornih situacija zbog čega je dolazio u centar pažnje i češće nego je uobičajeno. Prošle godine je dobio nagradu za najprespektivnijeg suca i ima potencijala, ali će neke stvari morati mijenjati.

U 27. minuti Ismajli je napravio prekršaj nad Pavičićem, već je imao žuti karton, je li zaslužio isključenje?

- Prva kritika Pajaču: ovo je obećavajuća situacija u kojoj tri Rijekina igrača idu na njega i ovo je morao biti drugi žuti karton. Rijeka je ovdje oštećena! A on trči prema njemu kao da će mu dati karton, što je samo izazvalo dodatne proteste publike, to je velika pogreška.

'Said me iritira, pao je čak 17 puta i izborio samo četiri faula'
'Said me iritira, pao je čak 17 puta i izborio samo četiri faula'

U 55. minuti Acosty je tražio penal za Rijeku.

- Mislim da nije bilo kontakta i da mu prigovori nisu opravdani - rekao je Beusan pa se osvrnuo na penal za Hajduk iz 61. minute:

- Bio je prekršaj za penal, a Raspopović nije trebao dobiti drugi žuti jer je išao na loptu, a ne na igrača, sudac je ovdje dobro procijenio. Prethodno nije bilo zaleđa.

- A kada govorimo o dužini nadoknade, koja je iznosila sedam minuta, moramo reći da je normalno da se igra i dulje jer je u njoj bilo i isključenje. Pajač je ovdje vrlo dobro procijenio, ali mentor s njime mora popričati o nekim drugim odlukama o stegovnim mjerama.

Zanimljivo je da Beusan nije komentirao Čolakov crveni karton zbog starta na Letici na koji se Kek najviše bunio nakon utakmice, već je samo ustvrdio kako se radi o jednoj od situacija kojima će se baviti sudačka komisija.

Kek: Sudac nas je oštetio na Poljudu, to stvarno nije u redu!
Kek: Sudac nas je  oštetio na Poljudu, to stvarno nije u redu!

U emisiji "Treće poluvrijeme" Hrvatske nogometne televizije sudački instruktor Tomislav Šetka komentirao je i situaciju iz 18. minute Hajduk tražio penal:

- Ova je situacija čista i nema kaznenog udarca jer nema pravog ozbiljnog prekršaja nad Saidom. Ovo je bila klasična borba za loptu i nema kaznenog udarca, ali nema ni simuliranja.

Osvrnuo se i na Čolaka koji je prvi žuti karton dobio u 30. minuti, a isključen je u sudačkoj nadoknadi:

- Prvi karton apsolutno je zaslužen zbog prekršaja, a i drugi je na mjestu. Čak i da nije stao golmanu Hajduka na nogu, morao je dobiti žuti zbog ometanja brzog izvođenja.

Dinamu je u Zaprešiću zbog zaleđa poništen gol u 14. minuti.

- Vidljivo je na snimci kako je opravdano poništen gol jer se radi o zaleđu - zaključio je Šetka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu