Sport

Komentari 57

'Ismajli je trebao biti isključen! Neka se Čolakom bavi komisija'

'Ismajli je trebao biti isključen! Neka se Čolakom bavi komisija'

Pajač je imao tešku utakmicu za suditi, bilo je puno duela i spornih situacija zbog čega je dolazio u centar pažnje i češće od uobičajenog. Lani je dobio nagradu, ali morat će mijenjati neke stvari, kaže Beusan

Sudački ekspert Mateo Beusan istaknuo je u emisiji Stadion HTV-a kako možemo biti zadovoljni što suci nisu bili u prvom planu u derbiju Hajduka i Rijeke (1-1), ali je dodao i kako je ponovno bilo puno spornih situacija u kojima je glavni sudac morao bolje reagirati.

- Pajač je imao tešku utakmicu za suditi, bilo je puno duela i spornih situacija zbog čega je dolazio u centar pažnje i češće nego je uobičajeno. Prošle godine je dobio nagradu za najprespektivnijeg suca i ima potencijala, ali će neke stvari morati mijenjati.

U 27. minuti Ismajli je napravio prekršaj nad Pavičićem, već je imao žuti karton, je li zaslužio isključenje?

- Prva kritika Pajaču: ovo je obećavajuća situacija u kojoj tri Rijekina igrača idu na njega i ovo je morao biti drugi žuti karton. Rijeka je ovdje oštećena! A on trči prema njemu kao da će mu dati karton, što je samo izazvalo dodatne proteste publike, to je velika pogreška.

U 55. minuti Acosty je tražio penal za Rijeku.

- Mislim da nije bilo kontakta i da mu prigovori nisu opravdani - rekao je Beusan pa se osvrnuo na penal za Hajduk iz 61. minute:

- Bio je prekršaj za penal, a Raspopović nije trebao dobiti drugi žuti jer je išao na loptu, a ne na igrača, sudac je ovdje dobro procijenio. Prethodno nije bilo zaleđa.

- A kada govorimo o dužini nadoknade, koja je iznosila sedam minuta, moramo reći da je normalno da se igra i dulje jer je u njoj bilo i isključenje. Pajač je ovdje vrlo dobro procijenio, ali mentor s njime mora popričati o nekim drugim odlukama o stegovnim mjerama.

Zanimljivo je da Beusan nije komentirao Čolakov crveni karton zbog starta na Letici na koji se Kek najviše bunio nakon utakmice, već je samo ustvrdio kako se radi o jednoj od situacija kojima će se baviti sudačka komisija.

U emisiji "Treće poluvrijeme" Hrvatske nogometne televizije sudački instruktor Tomislav Šetka komentirao je i situaciju iz 18. minute Hajduk tražio penal:

- Ova je situacija čista i nema kaznenog udarca jer nema pravog ozbiljnog prekršaja nad Saidom. Ovo je bila klasična borba za loptu i nema kaznenog udarca, ali nema ni simuliranja.

Osvrnuo se i na Čolaka koji je prvi žuti karton dobio u 30. minuti, a isključen je u sudačkoj nadoknadi:

- Prvi karton apsolutno je zaslužen zbog prekršaja, a i drugi je na mjestu. Čak i da nije stao golmanu Hajduka na nogu, morao je dobiti žuti zbog ometanja brzog izvođenja.

Dinamu je u Zaprešiću zbog zaleđa poništen gol u 14. minuti.

- Vidljivo je na snimci kako je opravdano poništen gol jer se radi o zaleđu - zaključio je Šetka.

Najčitaniji članci