Obavijesti

Sport

Komentari 21

Rijeka prohujala Posavinom: Pala je šestica, Bušnji hat-trick!

Rijeka prohujala Posavinom: Pala je šestica, Bušnji hat-trick!

Igrači domaćeg Oriolika dobili su veliki pljesak publike premda su primili šest komada. Iako su pružili hrabru partiju, Riječani su uvjerljivo slavili i plasirali se u četvrtfinale Kupa protiv Dinama

Momčad Rijeke posljednji je četvrtfinalist ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa, ona je u susretu osmine finala kao gost svladala trećeligaša Oriolik s visokih 6-0 (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Rijeka je povela u samoj završnici prvog poluvremena iz kaznenog udarca kojega je izborio Mudražija, a sigurno realizirao Abass (45+2').

Odmah na početku nastavka Bušnja (48) je udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 2-0, da bi Obregon u 56. bio siguran izvođač drugog kaznenog udarca za Rijeku koji je dosuđen nakon igranja rukom domaćeg stopera. 

Uslijedila su još dva pogotka Bušnje u 69. i 83. Prvo je poentirao iz protunapada, da bi potom popravio vlastiti neuspješno izvedeni penal, treći kojeg je Rijeka imala na susretu. Golman Oriolika Herceg zaustavio je pokušaj Rijekinog napadača s bijele točke, ali lopta se odbila na nogu Bušnji koji je iz drugog pokušaja ipak stigao do "hat-tricka".

Konačni rezultat postavio je Stanić u 90. udarcem s 12 metara.

Rijeka će u četvrtfinalu 1. prosinca gostovati kod branitelja naslova Dinama. U preostala tri četvrtfinalna susreta igrat će Lokomotiva - Hajduk, Gorica - Istra 1961 i Osijek - Slaven Belupo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1/16 FINALA HRVATSKOG KUPA 14.00 , ORIOVAC
Oriolik
0 : 6
Rijeka
Abass 45+2' (p), Bušnja 48', 69', 84' Obregon 56' (p), Stanić 90'
Sortiranje događaja

KRAJ U ORIOVCU!

Rijeka je pojačala u nastavku i u drugih 45 minuta postigla čak pet golova. Konačan rezultat nije zaustavio domaću publiku, koja je svoje nogometaše pozdravila velikim pljeskom premda su primili šest golova.

Rijeka je u četvrtfinalu Kupa!

Igrat će se još dvije minute nadoknade.

90'

GOL! Evo i šestoga u mreži Oriolika. Sada je Stanić bio strijelac.

84'

GOL! Herceg je prvo obranio pokušaj Bušnje, koji je iz popravnog udarca stigao do hat-tricka danas. Rijeka ima ogromnih 5-0.

83'

Ali evo novog penala za Rijeku. Ampem je pao u kaznenom prostoru.

Komentari 21