Obavijesti

Sport

Komentari 10

Istok Rodeš: Baš imam odličan ‘feeling’ i sad, uoči Adelbodena

Istok Rodeš: Baš imam odličan ‘feeling’ i sad, uoči Adelbodena
6

STROGI REŽIM Ma kakvo slavlje, nema šanse, jutro poslije utrke sam trenirao i u 21 sat išao u krevet, kaže nam Istok Rodeš, koji je na Sljemenu bio sedmi i koji je dobio ovacije 10 tisuća navijača

VIDEO

Evo, još sam na Sljemenu, jučer smo trenirali dvaput, danas ćemo jedanput, pa sutra letimo za Adelboden, kaže Istok Rodeš.

Pokretanje videa...

01:40

Želim biti svoj 

Sedmo mjesto, ovacije 10.000 gledatelja na Sljemenu nisu Istoka podigli u nebesa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam zašto bih letio u nebesa, samo sam ostvario rezultat za koji treniram godinama. Ali ako vi tvrdite da sam i dalje isti, dobro je. Ne pokušavam niti želim išta glumiti, samo želim biti svoj, kao do sada. I prije sam pobjeđivao u nekim utrkama koje su, istina, bile na manjoj razini, tako da ne vidim razloge zbog kojih bih se mijenjao sad - kaže sjajni Istok.

U Madonni je startao s brojem 66, na Sljemenu je imao 37.

- U Adelbodenu ću startati 26. Ma gledajte, nema prevelike razlike između brojeva 26 i 37, ali je velika razlika između 26 i 66. Tu sve zavisi od staze, a čini mi se da do kraja sezone više nećemo imati idealne uvjete, tako da će startni broj igrati ulogu.

Nakon sjajnog rezultata u Madonni, pritisak uoči Sljemena bio je velik.

Znate kako je, domaći teren, navijači, obitelj, prijatelji...

- Sad osjećam manji pritisak nego prije Sljemena, kao da mi je naša, domaća utrka, stigla u najtežem trenutku. Bio sam dobar u Madonni di Campiglio, pa mi se činilo kako je najteže na svom terenu ponoviti takav rezultat. A tu su mi bili i prijatelji, obitelj, velika očekivanja javnosti, osjećao sam pritisak na Sljemenu. Ali odlično sam se nosio s tim, tako da se nimalo ne bojim Adelbodena.

Uostalom, Adelboden pamti samo po dobrom.

- Tamo sam skijao jednom i osvojio prve bodove u Svjetskom kupu. Bilo je to prije dvije godine, bio sam 25. u slalomu, tako da na tu utrku imam vrlo dobra sjećanja. Neka se tako i nastavi, imam vrlo dobar ‘feeling’ prije te utrke.

Dobio stotine poruka

Nakon utrke na Sljemenu dobio je stotine poruka.

- Poslije Madonne dobio sam mnogo poruka, a sad ih je bilo triput više. To mi je malo smiješno i simpatično, ja sam dvaput napravio isti rezultat, ali je isti uspjeh potpuno drukčije popraćen. Svjestan sam kako je ovo bila domaća utrka, ali sljemenski rezultat se sto puta više popratio.

Je li čestitala i Janica?

- Ne, ovaj put se nismo čuli, Janica ima ‘pune ruke posla’ zbog privatnih razloga, ali uvijek nam čestita. Ponosna je na nas.

Uspjeh nije stigao ni proslaviti.

- To bi me vratilo nekoliko koraka. Kaj da idem van i slavim? Nema šanse, pa ja sam dan poslije sljemenske utrke u 10 sati trenirao na Sljemenu. I opet taj dan išao spavati u 21 sat.

Tako razmišlja sportaš, kojem je cijeli dan ispunjen.

Dobro, nađe se i ponešto slobodnog vremena.

- Onda gledam serije, igram videoigre, a često i kartamo. Veliki sam fan serija, sad gledam ‘Picky Blinderse’, ‘Suits’ i ‘Ballerse’, nedavno sam pogledao ‘Sinove anarhije’. Što se kartanja tiče, tu je sve jasno, ja sam Zagorac, pa kartam belu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine