Obavijesti

Sport

Komentari 52

Istra razbila Šibenik i ostavila ga na dnu: Europa je jako blizu

Istra razbila Šibenik i ostavila ga na dnu: Europa je jako blizu

Istra je u 32. kolu u jedinoj utakmici subotnjeg programa pobijedila Šibenik 3-0. Nije to bila utakmica koja je prštala od prilika, ali domaćini su svoje iskoristili. Zabijali su Mlinar, Bakrar i Mahmoud

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su na domaćem terenu u Puli Šibenik s 3-0 (1-0), u prvom susretu 32. kola HNL-a, čime je situacija Šibenčana postala još teža.

Šibenik je ostao posljednji na ljestvici i ima isti broj bodova kao i Gorica koja ima utakmicu manje. Istra 1961 se ovom pobjedom popela na peto mjesto ljestvice.

Sve tri prethodne utakmice ove sezone Istre 1961 i Šibenika su završavale bez golova. Ovaj put se to promijenilo, a strijelci su za pulski sastav bili Frano Mlinar u 44. iz jedanaesterca, Monsef Bakrar u 71. i Abdallahi Mahmoud u 85. minuti.

Istra i Šibenik sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a

Domaćin je bio angažiraniji u prvom poluvremenu i lopta je najčešće boravila na gostujućoj polovici terena. No, unatoč tome Istra 1961 nije baš lakoćom stvarala prave prilike. U 17. minuti zatresla se šibenska mreža, pogodio je Bakrar, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

U takvom ritmu gdje je domaćin dominirao, ali bez pravih prilika, očekivao se odlazak na odmor bez golova što se ipak nije dogodilo. U smiraju prvog poluvremena, nakon što je gostujući igrač Đorić u svom šesnaestercu rukom zakačio Bakrara po licu, dosuđen je jedanaesterac za Istru 1961. Frano Mlinar je bio miran i precizan te je pogodio za 1-0 pulske momčadi.

Istra i Šibenik sastali se u 32. kolu SuperSport HNL-a

Šibenik je mogao čak izjednačiti u prvom sljedećem napadu, ali je Hiroš pucao pored vratnice.

Od početka drugog poluvremena Šibenčani su krenuli s napadima te su tražili izjednačenje. Njima je svaki bod gotovo pa krucijalan u borbi s Goricom za izbjegavanje posljednjeg mjesta na ljestvici. No, nakon što je Šibenik propustio nekoliko obećavajućih situacija pao je pogodak na drugoj strani. U 71. minuti Bakrar je pogodio za 2-0, a sve je okončano golom Mahmouda pet minuta prije kraja.

U nedjelju od 15 sati igraju Varaždin i Osijek, dok se potom na Poljudu, u najvećem hrvatskom derbiju, sastaju Hajduk i Dinamo. Taj ogled počinje u 18 sati. U ponedjeljak se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. U 16 sati počinje dvoboj Lokomotive i Gorice te potom, od 18.10 sati, u Koprivnici igraju Slaven Belupo i Rijeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 32. kolo 18:00 , Aldo Drosina, Pula
Istra
Mlinar (p) 44', Bakrar 71', Mahmoud 84'
3 : 0
Šibenik
Sortiranje događaja
90'

Još četiri minute sudačke nadoknade. I jedni i drugi čekaju kraj. Nitko nikada u povijesti HNL-a i lige 10 nije igrao četiri puta 0-0 u jednoj sezoni. Neće ni Istra i Šibenik. Prethodne tri utakmice završile su 0-0, ali sada su Puljani razbili Šibenčane. 

84'

I kraj današnje priče. Šibenčani su izgubili loptu na sredini terena, domaćini su jurnuli u napad, a lopta je završila kod Mahmouda koji je pogodio donji lijevi kut i od stative je lopta ušla u mrežu. 

82'

Ulazimo u sam smiraj utakmice. Istra vodi 2-0 i na korak je od jako bitne pobjede. Puljani su posljednji put slavili prije sedam kola i to protiv Dinama. No, unatoč svemu, nisu briljirali i njihovu konkurenti pa će s ova tri boda skočiti na petu poziciju, s dva boda zaostatka za četvrtoplasiranim Osijekom.

76'

Pao je ritam u potpunosti nakon drugog gola Istre. Prepustili su domaćini loptu gostima koji ne znaju što s njom napraviti. Fali kreativnosti u napadu. Vrijeme curi, domaćini su sve bliže pobjedi. 

71'

Gooooooooooooool! Istra vodi 2-0, zabio je Bakrar. Kadušić je poslao dugu loptu naprijed, nije mirisalo na ništa posebno, no Bakrar je pretrčao obranu Šibenika i iz desnog kuta, ne baš lagane pozicije, pospremio loptu u mrežu. Mogao je puno bolje reagirati i Lovre Rogić kojem je lopta prošla kroz ruke. 

Komentari 52