Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Istra mi je baš draga, ali sam svim srcem uz voljeni Šibenik'

'Istra mi je baš draga, ali sam svim srcem uz voljeni Šibenik'
4

Igor Čagalj i Stipe Bačelić-Grgić u karijeri su branili boje i Šibenika i Istre 1961, pa za 24sata iznose svoje prognoze tko će (p)ostati posljednji član hrvatskog prvoligaškog društva

VIDEO

Šibenik i Istra 1961 danas započinju dodatne kvalifikacije za popunu Prve HNL, a prva utakmica večeras (od 19 sati)je na rasporedu u Šibeniku. Puljani će danas biti oslabljeni neigranjem najboljeg strijelca Ramona Miereza koji je zbog problema s mišićem upitan i za uzvrat u Puli. Ovaj dvoboj s velikim će zanimanjem popratiti i dva bivša igrača Šibenika i Istra 1961, Stipe Bačelić-Grgić i Igor Čagalj.

Stipe Bačelić-Grgić je za matični Šibenik upisao 75 nastupa, dok je boje Istre branio u 40 navrata. A kako je riječ o rođenom Šibenčaninu jasno je za koga će kucati njegovo srce...

- Naravno da sam za Šibenik, idem danas na utakmicu, navijat ću svim srcem za svoje. Ma da se bar netko drugi bori s nama za prvu ligu, a ne Istra koja mi je također jako draga - poručuje Bačelić-Grgić, pa dodaje:

- Pratio sam Šibenik ove sezone, gledao nekoliko utakmica, dobri su i borbeni. Istra? Oni opet imaju puno stranaca koji posjeduju nekakvu kvalitetu, bit će to zanimljiv dvoboj. Samo je pitanje ima li Šibenik dovoljno snage i kvalitete slomiti Puljane.

Koga biste voljeli gledati u 1. HNL?

Objavljuje 24sata SportPetak, 31. svibnja 2019.

Vi ste na Šubićevcu napravili prve nogometne korake...

- Šibenik je moj grad, to je moj dom, tako će mi i klub uvijek ostati u lijepom sjećanju. Mi smo svojevremeno sa Šibenikom igrali Europu, stigli do finala Kupa u kojem smo poraženi od Hajduka. A u momčadi je tada bilo dosta Šibenčana, mi smo na neki način time ostvarili svoje snove.

Kako vam je bilo u Puli?

- I Istra 1961 mi je ostala u vrhunskom sjećanju, "Paminho" nam je bio trener, tamo se složila vrhunska momčad i igrali smo dobar nogomet. Ja sam tamo ostao godinu i pol dana, puno sam napredovao pod vodstvom Igora Pamića, u Istri i sazrio kao igrač. Kažem, Istra 1961 mi je jako drag klub, ali ja sam Šibenčan, tako da moram biti za svoje, tu nema dvojbe.

U koga danas polažete najviše nade, tko će Šibenik pogurati do prve lige?

- Davor Kukec i Vice Kendeš. Šibeniku je od velikog značaja iskustvo i zadnji pas Davora Kukeca, on ima snage povući ovu mladu momčad prema višem rangu. A tu je i Kendeš od kojeg se očekuju golovi - završio je Bačelić-Grgić.

Igor Čagalj ove sezone bio je kapetan Gorice, dok je u povijesti nastupao i za Šibenik (27 nastupa) i za Istru 1961 (48 nastupa).

- Imam jako puno prijatelja i u Šibeniku i u Puli, vjerujte da bih bio najsretniji kada bi oba dva kluba ušla u Prvu ligu. I jedan i drugi grad zaslužuju nogometnog prvoligaša, a nadam se kako ćemo i Šibenik i Istre 1961 u skoroj budućnosti gledati u našoj nogometnoj eliti - kaže Igor Čagalj, pa nastavlja:

- Ipak, malenu prednost u ovom dvoboju dajem Puljanima. Oni imaju iskustvo igranja prve lige, a to u ovakvim dvobojima može biti presudno. Evo ne znam kada je kod nas neki drugoligaš kroz dodatne kvalifikacije ušao u prvu ligu. Znam da stanje u Istri nije bajno, ali Puljani po meni imaju veliku individualnu kvalitetu. Možda i nisu tako dobri kao kolektiv, ali individualno su baš jako dobri.

Za Šibenik ste nastupali prije punih 13 godina...

- Bila je to fantastična momčad (tu su još igrali Schildenfeld, Rukavina, N. Kalinić, Budimir, Kulušić, Franja, Čavlina, Bulat...), na koncu smo završili kao četvrti, bili odmah iza Dinama, Hajduka i Zagreba. Velik broj igrača se odmah prodao, sreću pronašao u boljim klubovima, a s užitkom se sjećam života u Šibeniku. Za mene je to bilo prekrasno razdoblje u karijeri, tamo sam upoznao jako puno ugodnih ljudi.

U Puli ste odradili dvije sezone...

- Da, u Pulu sam stigao nakon što sam pet godina igrao za Rijeku, tamo su me također ljudi sjajno primili. Trener je bio Igor Pamić, bili smo sjajna klapa, a postigli smo i povijesni uspjeh toga kluba. Prvu sezonu smo završili na 6. mjestu, stigli i do polufinala Kupa. Meni su ova dva kluba obilježila karijeru, uvijek negdje maksimalno uživate kada vas prate i dobri rezultati, a ja sam tu sreću imao u oba kluba.

Kapetan Gorice je zaključio...

- Kažem, volio bih da u bliskoj budućnosti i Šibenik i Istra 1961 budu prvoligaši. To su dvije zdrave nogometne sredine, sigurno kako i jedni i drugi zaslužuju prvoligaše, neka uskoro to i postanu - završio je Čagalj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače