HNL Istra: Sudac je bio agresivan prema našem treneru. A to što nije bilo VAR-a protiv Hajduka krivac je HNS | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 89

Istra: Sudac je bio agresivan prema našem treneru. A to što nije bilo VAR-a krivac je HNS

Istra: Sudac je bio agresivan prema našem treneru. A to što nije bilo VAR-a krivac je HNS

Upravo je NK Istra 1961 oštećena izostankom VAR tehnologije jer su postojale sumnjive situacije koje bi bile pregledane VAR-om prije oba postignuta pogotka HNK Hajduk, navode Puljani

VIDEO

Na susretu Istre i Hajduka (0-2) u prvom kolu HNL-a dogodila se nesvakidašnja situacija. Zbog tehničkih poteškoća nije radio VAR pa se utakmica odigrala bez pomoći video asistencije. Isprva su stigle informacije da je do problema došlo zbog nestanka električne energije, što je Istra u službenom priopćenju i potvrdila, no Puljani navode kako je taj propust riješen vrlo brzo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dolazak Torcide u Zagreb VIDEO

Dalje, Istrani su u podužem obraćanju javnosti opovrgnuli informaciju koja se pojavila nakon utakmice, a u kojoj je Tihomir Pejin prijavio Istrina rehabilitacijskog trenera Borju Zabalu za nasrtaj.

Klub s Aldo Drosine tvrdi da je, ustvari, situacija bila suprotna te da se sudac Pejin "agresivno ponašao prema članu stručnog stožera."

Incident nakon utakmice u Puli: Trener Istre napao suca Pejina
Incident nakon utakmice u Puli: Trener Istre napao suca Pejina

Priopćenje Istre prenosimo u cijelosti.

"Potaknuti tendencioznim napisima pojedinih medija u kojima se pokušavaju konstruirati nepostojeći događaji i iskriviti činjenice koje su nastale prije početka, za vrijeme i nakon utakmice NK Istra 1961 - HNK Hajduk 17.7.2022. Ovim putem Nogometni klub Istra 1961 s.d.d. najoštrije osuđuje i odbacuje medijske članke u kojima se navodi "Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident dogodio se pri ulazu u tunel.", te kako to navodi Index.hr, kao službeni unos u zapisnik s utakmice NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Takav navod je čista laž jer takvog unosa u službenom zapisniku nema niti se u bilo kojem službenom dokumentu navodi fizički kontakt između suca i članova stručnog stožera NK Istre 1961. Iz istog razloga ćemo protiv navedenog medija i svih drugih medija koji iskrivljuju činjenice na štetu NK Istre 1961 zatražiti pravnu zaštitu i naknadu štete.

U stvarnosti su činjenice potpuno suprotne te je NK Istra 1961 Hrvatskom nogometnom savezu uputila službeni dopis o stvarnim događajima, ponašanju službenih osoba (tj. glavnog suca) te priložila slikovne dokaze koji navedene događaje prikazuju u potpuno drugom kontekstu i prikazuju ponašanje i radnje glavnog suca prema navedenom članu stručnog stožera. Dio navedenog ponašanja je bio vidljiv i za vrijeme TV prijenosa, tijekom kojeg je bilo vidljivo agresivno ponašanje i kretnje glavnog suca.

Hajduk u gostima pobijedio Goricu 4:0 u 22. kolu Prve HNL

Također, najoštrije odbacujemo tvrdnje da je odigravanje utakmice NK Istra 1961 - HNK Hajduk bez VAR tehnologije posljedica nestanka električne energije na stadionu Aldo Drosina. Iako je u jednom trenutku u VAR prostoriji došlo do kratkog nestanka električne energije (kao posljedice preopterećenja jedne električne utičnice priključenjem prevelikog broja različitih elektroničkih uređaja u istu od strane VAR sudaca), električna energija je vraćena u najkraćem mogućem roku podizanjem električnog osigurača koji je iz sigurnosnih razloga privremeno izbacio napon radi preopterećenja, te je prije, za vrijeme i nakon utakmice u VAR prostoriji električna energija bila u funkciji. Nažalost, isto ne možemo reći za UPS uređaj (oprema VAR sudaca, a ne NK Istre 1961 ili Pula Sport d.o.o.) koji je trebao osigurati VAR opremu od takvih događaja nestanka električne energije. Također, nije nam poznat razlog zašto VAR oprema nije ponovno uspješno pokrenuta od strane VAR sudaca prije početka utakmice, a za što je bilo i više nego dovoljno vremena.

Nažalost, upravo je NK Istra 1961 oštećena izostankom VAR tehnologije jer su postojale sumnjive situacije koje bi bile pregledane VAR tehnologijom prije oba postignuta pogotka HNK Hajduk", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 89

VIDEO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Como odustaje od Sučića, Baturina u Malagi

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga