Obavijesti

Sport

Komentari 47

Može Rijeka i s igračem manje: Franko je srušio Istru na Drosini

Može Rijeka i s igračem manje: Franko je srušio Istru na Drosini

Riječani su se uspjeli konsolidirati nakon poraza u prošlom kolu protiv Varaždina (3-1) i slaviti protiv Istre na gostujućem terenu. Franko Andrijašević zabio je oba gola za Rožmanovu momčad

Rijeka je pobijedila (2-1) Istru 1961 na Aldo Drosini u zaostaloj utakmici 12. kola 1.HNL i zadržala priključak za vodećim trojcem (Dinamo, Osijek, Gorica).

Pokretanje videa...

Trening Rijeke kod Sociedada 00:46

Momčad Simona Rožmana slavila je na Maksimiru (2-0) da bi potom izgubili od Varaždina (3-1) što je slovenskog stručnjaka dosta iznerviralo. Morali su mu se iskupiti njegovi izabranici protiv Istre koja je smiješnim penalom pobijedila Slaven Belupo prije nekoliko dana.

Čudesni Varaždin srušio Rijeku!
Čudesni Varaždin srušio Rijeku!

Utakmica je počela vrlo dosadno, a u istom tonu se odigralo i prvih dvadesetak minuta. Riječani su u vodstvo došli u 29. minuti nakon jednog kornera kojeg domaći nisu uspjeli očistiti. Capan je poslužio Franka Andrijaševića koji ovakve zicere ne može promašiti. Nismo imali neko uzbudljivo prvo poluvrijeme, ali ipak, Istra je izjednačila pred kraj prvog dijela - iz prvog i jedinog udarca u prvom poluvremenu. 

Pula: Zaostalo 12. kolo Prve HNL, NK Istra 1961 - HNK Rijeka

Gržan je ubacio loptu, a Josip Špoljarić je matirao nemoćnog Nevistića.

Odmah po povratku s odmora, Rožman je odlučio pojačati napad pa je ušao Menalo i bio jedan od boljih pojedinaca Rijeke. Igrala se otvorena utakmica, u nekim trenutcima Istra je bila čak i bliže golu, ali, ipak ništa.

Pula: Zaostalo 12. kolo Prve HNL, NK Istra 1961 - HNK Rijeka

Andrijašević je u 65. minuti srušen na samoj crti kaznenog prostora, a sudac nije dvojio ni sekunde i pokazao je na bijelu točku. Isti igrač preuzeo je odgovornost izvođenja i mirno poslao Lučića u jednu, a loptu u drugu stranu. 

Šime Gržan pobjegao je riječkoj obrani, a Smolčić je zaključio da bolje "spriječiti, nego liječiti" pa je 'pocrvenio' zbog rušenja kapetana Istre.

Ipak, Rijeka je izdržala do kraja utakmice i osvojila važna tri boda. Naravno, svaki bod je važan, ali Rijeka ove sezone izrazito teško dolazi do bodova protiv slabijih momčadi.

Lokosi prikucani za dno: Šibenik im utrpao četiri gola na 'Kranjči'
Lokosi prikucani za dno: Šibenik im utrpao četiri gola na 'Kranjči'

Rijeka je četvrta momčad HNL-a sa  26 , a Istra je ostala predzadnja s 13 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
12. KOLO 1. HNL 15:05 , STADION ALDO DROSINA, PULA
Istra 1961
Špoljarić 39'
1 : 2
Rijeka
Andrijašević 29' 66'
Sortiranje događaja
90+

Kraaaaaaaj. Gotova je zaostala utakmica 12. kola 1. HNL. Rijeka je upisala i devetu pobjedu zaredom protiv Istre, iako su posljednjih desetak minuta imali igrača manje nakon što je pocrvenio Smolčić. Rožman može biti zadovoljan jer se njegova momčad digla nakon poraza od Varaždina (3-1) u prošlom kolu.

90'

Menalooooo. Promašio je zicera sad jedan od igrača iz Dinamove kolonije na posudbi u Rijeci. Odlično je primirio dugo loptu, ali Lučić mu je spretnom reakcijom obranio udarac.

88'

Imaju Istrani igrača više na terenu, ali to se uopće ne vidi! Očito je riječka momčad kvalitetom pokrila izostanak Smolčića. Istra nije imala nijednu priliku od crvenog kartona za Rijeku.

83'

Crveni za Rijeku. Smolčić je srušio Gržana koji je jurio prema golu Nevistića, a sudac nije dugo dvojio i pokazao riječkom braniču izravni crveni karton.

81'

Riječani su prepustili loptu Istranima desetak minuta do kraja. U fazi obrane svi stoje iz lopte. 

Komentari 47