Obavijesti

Sport

Komentari 177

Kostarika srušila Italiju, prošla među 16 i izbacila Englesku

Kostarika srušila Italiju, prošla među 16 i izbacila Englesku
12

Kostarika je najveće iznenađenje Svjetskog prvenstva u Brazilu. U skupini s tri bivša svjetska prvaka, Kostarika je izborila osminu finala i pritom poslala Englesku kući

VIDEO

Golom Bryana Ruiza iz 44. minute Kostarika je došla do druge pobjede u Brazilu. Nakon 3-1 protiv Urugvaja, igrači Jorgea Luisa Pinta nadigrali su i Italiju, a pobjedom 1-0 osigurali su plasman među 16 najboljih na svijetu.

Pobjeda Kostarike znači i da je Engleska izgubila sve izglede za prolazak u osminu finala. U posljednjem kolu tako će mnogo zanimljiviji biti dvoboj Italije i Urugvaja, koji će izravno odlučiti o drugom putniku u drugu fazu iz skupine D.

Balotelli neprecizan

Kostarikanci su protiv Italije od prve minute bili vrlo agresivni, a agresivnost im je donijela i nekoliko sramežljivih udaraca iz daljine, s kojima Gigi Buffon nije imao nikakvih problema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na drugoj je strani Andrea Pirlo imao jedno fantastično dodavanje kojim je izbacio Marija Balotellija ispred Keylora Navasa. Talijanski napadač pokušao je riješiti tu situaciju lobom, ali nije uspio, baš kao ni dvije minute poslije kad je ostao sam na 20 metara od gola. Tad je šutirao odmah iz voleja, međutim Navas je ostao smiren. 

Gol kao nagrada za penal

Poslije ta dva udarca Balotellija, talijanski igrači teško su povezivali dodavanja, lopte su im bježale preko noge u aut, a stalno su nasjedali na offside zamke Kostarike. Na kraju su imali 11 zaleđa, najviše na ovom SP-u, ali daleko od rekorda svjetskih prvenstava jer je Engleska imala 20 zaleđa protiv Kuvajta 1982

I dok su Talijani padali, Kostarikanci su rasli. Nakon jedne izgubljene lopte Giorgija Chiellinija, Joel Campbell sjurio se prema šesnaestercu Talijana, gdje ga je baš Chiellini srušio. Tribine su skočile, ali sudac Enrique Osses nije vidio penal. 

No nije ni trebao. Samo napad poslije Junior Diaz s lijeve je strane ubacio, a na drugoj stativi loptu je dočekao kapetan Kostarike Bryan Ruiz. Udarcem glavom prebacio je Buffona, lopta se od prečke odbila iza crte, što je sucu potvrdila i moderna tehnologija uvedena na ovom SP-u. 

Goodbye, England

Osim što je Kostarika iz skupine smrti projurila u osminu finala i šokirala svijet, ostavila je i Englesku bez osmine finala. Gordom Albionu ovo je prvi put da je eliminiran već nakon dvije utakmice na SP-u i da će treću utakmicu u skupini igrati samo za prestiž. 

Cesare Prandelli pokušavao je s ulascima Cassana, Insignea i Cercija, ali ništa nije pomoglo da Talijani dođu do gola i makar malo mirnije krenu prema Urugvaju.

Ovako se mogu dobro zabrinuti jer ih u utorak čekaju Luis Suarez i društvo, spremni da u izravnom dvoboju izbace i drugu europsku reprezentaciju iz ove skupine. 

  • Skupina D: Italija - Kostarika 0-1 (Ruiz 44')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener