Obavijesti

Sport

Komentari 364

Drama na Wembleyju: Talijani prošli tek nakon produžetaka!

Drama na Wembleyju: Talijani prošli tek nakon produžetaka!

Teškom mukom Italija je pobijedila Austriju i izborila prolaz u četvrtfinale Eura. Tamo će ju čekati bolji iz sjajnog sudara Portugala i Belgije. Italija je danas pokazala određene slabosti koje nije u grupnoj fazi

Nogometaši Italije izborili su plasman u četvrtfinale Eura zahvaljujući 2-1 (0-0, 0-0) pobjedi protiv Austrije tek nakon produžetka u susretu osmine finala igranom na Wembleyju.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači u Kopenhagenu

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači u Kopenhagenu VIDEO

Prolazak Italiji među osam najboljih osigurali su pričuvni igrači Federico Chiesa i Matteo Pessina pogocima u 95., odnosno 105. minuti, dok je poraz Austrije ublažio Saša Kalajdžić u 114. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 - Round of 16 - Italy v Austria

Italija je napadala tijekom prvog poluvremena, no nije to djelovalo uvjerljivo kao u protekle tri utakmice grupne faze. Immobile je zatresao stativu i bila je to najbolja prilika Italije u prvom dijelu dok je Arnautović gađao preko prečke i skoro doveo Austriju u vodstvo.

U nastavku druga priča - Austrija je prebacila u brzinu više i dominirala većinom drugog poluvremena. Pa stigla i do pogotka! Ponovno je za Talijane koban bio Arnautović, koji je nakon skoka i asistencije Alabe pospremio loptu u mrežu. Ipak, VAR je poništio gol utvrdivši da je Arnautović bio u zaleđu.

Euro 2020 - Round of 16 - Italy v Austria

Tvrd orah Italija je uspjela probiti tek u produžecima. Izbornik Roberto Mancini pred kraj dvoboja s klupe je uveo svježe snage Pessinu, Locatellija, Belottija i Chiesu, a te izmjene donijele su i rezultat u dodatnih 30 minuta.

Prednost Italiji osigurao je Chiesa u 95. minuti. Nakon što ga je odlično na desnom boku proigrao Spinazzola, Chiesa je prvo smirio loptu, a onda i pogodio suprotni kut odličnog Bachmanna.

U 105. minuti se stoper Acerbi našao u srcu austrijskog kaznenog prostora, tamo odlično reagirao i zadržao loptu u svojim nogama dovoljno dugo da stigne pojačanje, a prvi je dotrčao Pessina i preciznim udarcem još jednom svladao Bachmanna.

Euro 2020 - Round of 16 - Italy v Austria

Austriju je u igru vratila njihova zamjena Kalajdžić koji je u 114. minuti sjajno reagirao na ubačaj Schauba iz kuta te glavom u padu svladao Donnarummu. To je prvi pogodak koji je Italija primila nakon čak 12 odigranih utakmica.

Italija će u četvrtfinalu 2. srpnja u Münchenu igrati protiv pobjednika susreta Belgija - Portugal koji se igra u nedjelju u Sevilli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
OSMINA FINALA EURA 21 SAT , Stadion Wembley, Engleska
Italija
Chiesa 95', Pessina 105'
2 : 1
Austrija
Kalajdžić 114'
Sortiranje događaja

KRAAAAAJ!

Drama na Wembelyju konačno je završila. Italija slavi nakon produžetaka iako je Austrija pred sam kraj imala priliku odvesti susret na penale.

Austrijanci su se pokazali kao vrlo tvrd orah,a Talijani na koncu teškom mukom prošli u četvrtfinale.

Igrat će se minuta nadoknade.

120'

Nadao se Chiesa da će Taylor svirati penal, ali nema govora. Išao je prema golu Austrije, tamo ga je dočekao Hinteregger i sjajno ga zaustavio.

114'

GOOOOOOL! Evo tračka nade za Austrijance!

Kalajdžić je sjajno nakon kornera glavom pogodio na prvu stativu, Donnarumma je nespretno reagirao. A kako je samo ta lopta ušla... Napadač Austrije nalazio se van žiže zbivanja na prvoj stativi pa u padu majstorski glavom zavukao loptu u mrežu.

Još ništa nije gotovo!

111'

Nevjerojatan promašaj Sabitzera...

Prvo je promašio loptu nakon čega mu se sretno odbila i dobio je drugu šansu. No, i sada je nespretno reagirao pa mu je otišla preko kopačke premda je bio u sjajnoj šansi tik pred Donnarummom.

Osjeća se umor u nogama ovog inače sjajnog veznjaka RB Leipziga.

Komentari 364