Obavijesti

Sport

Komentari 13

Majoli: U Wimbledonu je htjela igrati, ali bolest joj nije dala...

Majoli: U Wimbledonu je htjela igrati, ali bolest joj nije dala...
1

U 49. godini preminula je Jana Novotna, bivša pobjednica Wimbledona i velika prijateljica Ive Majoli. Ona i Iva znale su se 26 godina i odigrale su "bezbroj" mečeva. Posljednji put vidjele su se ove godine

VIDEO

Barbara Schett mi je javila. Užas, bila sam u šoku. Janu sam poznavala 25 godina. Vidjela sam je ove godine na Wimbledonu, trebala je sa Barbarom Schett igrati parove, ali nije mogla. Rekla mi je da je završila terapiju, izgledala je dosta loše pa je nismo htjeli ništa pitati o bolesti. Znate kako je u tim situacijama, uvijek pokušavate pričati o lijepim stvarima, a zajedno smo ih prošli zaista puno, rekla je Iva Majoli, najbolja hrvatska tenisačica u povijesti.

Jana je bila tenisačica kakvih više nema. Servis, volej. I to je to. Osnovna linija nije nikad bila za nju. U finale Wimbledona stigla je 1993., a protivnica joj je bila Steffi Graf. Jana je imala 4-1 u trećem setu, no potom je izgubila pet gemova zaredom. Izgubila je meč, izgubila je Wimbledon.

Sjećam se njezinih suza

Suze poslije meča obišle su svijet. Steffi Graf nakon meča joj je rekla: 'Jano, ne plači. Jednog dana stajat ćeš na mom mjestu'. I jest, pet godina poslije, baš na dan kad je Hrvatska igrala četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Bilo je to 4. srpnja 1998. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sjećam se njenih suza, tu je pokazala kakva je emotivka. Iako, van terena je bila jako zabavna, što mnogi nisu znali jer je djelovala kao da je uvijek ozbiljna. Znala je satima oponašati mene, Mary Pierce, Sanchez... Baš kao što to radi Đoković. Ona je bila ženski Đoković. Mene je super skidala. Naslonila bi se na reket i kao glumila mene kako ne mogu doći do zraka, kako sam ja napravila u Australiji.Bila je stvarno ugodno društvo i ne mogu vjerovati da je više nema. Jako će mi nedostajati - kaže Iva.

 

S njom sam odigrala najviše mečeva

 Protiv Ive je igrala 11 mečeva u pojedinačnoj konkurenciji, igrale su i u parovima. 

-  Ja sam s Novotnom gotovo sigurno odigrala najviše mečeva. I dugačkih, i u parovima, i u singlu... Uvijek su to bili mečevi na tri seta, poluplač, tie-breakovi, drame... Ona je imala sjajan volej i uvijek je pomagala mlađima. Nikad joj nije bilo teško nekoj od mlađih tenisačica pokazati kako se igra volej. Od nje sam naučila kako doći do mreže, voleja, servisa. Zapravo, kako što bolje igrati parove.

- Upoznala sam je kad sam imala 15 godina na nekom od turnira Iona Tiriaca, a posljednji put protiv nje igrala prije tri godine na Legends turniru, ona i Navratilova su dobile mene i Tauziat. Drago mi je što sam je poznavala. Prerano je otišla i to nam  govori da je život zaista kratak i da ga  trebamo  živjeti punim plućima - rekla je Iva Majoli.

Novotna je  osvojila 17 Grand Slam naslova, 12 u ženskim parovima, četiri u mješovitim i jedan u pojedinačnoj konkurenciji. Tri je puta osvajala olimpijsku medalju, a postala je peta tenisačica koja je stigla do zarade od 10 milijuna dolara. 

U Međunarodnu tenisku kuću slavnih ušla je 2005. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi