Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ivan Brleković na 24sataTV: U HNS-u je afera bilo i puno prije

Klub X izgubi utakmicu, počne hajka, a onda dođe ponedjeljak kad bi trebalo sve prijavit i onda se sve zataška, rekao je bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković

VIDEO

Ovih sat i pol je brzo prošlo, bilo je zanimljivo. Bilo je i iznenađenja poput upada navijača, no to su problemi Dinama, a ne HNS-a. Slažem se sa Zdravkom da Dinamo nije prodao utakmicu Lyonu nego su Francuzi jednostavno bili bolji, rekao je bivši dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković gostujući u Vijestima 24sataTV-a.

Nakon što se osvrnuo na vatrenu konferenciju za novinare Zdravka Mamića, Brleković je pričao o aferama koje posljednjih dana potresaju Hrvatski nogometni savez.

- Afera je bilo i ranije, a kad je bila afera Offside Srebrić me gledao u oči i lagao mi. U HNS-u se ništa nije poduzimalo, a znalo se da postoje namještanja, još dok sam ja bio na čelu antikorupcijske komisije.

- Na primjer, klub x izgubi utakmicu, počne hajka, namještanje, ovo, ono... A onda dođe ponedjeljak kad bi trebalo sve prijaviti i onda se najednom sve zataška. Kao, 'nismo mislili, ne znamo, nije tako strašno...' I što da ja radim? U HNS-u jednostavno nemaju mehanizme da bi nekog pozvao na saslušanje, pa to je udruga građana. Nismo mi bili Uskok.

Hajdukov predsjednik ovih je dana glavna zvijezda u Splitu, ali i u ostatku oštećenih klubova u HNL-u.

- Sjećam se da je Maleš tražio izvanrednu sjednicu HNS-a, no to mu nisu udovoljili. Kasnije sam čuo da mu se nudilo mjesto u IO-u ili čak mjesto potpredsjednika saveza samo da šuti. 

- Sada je morao nešto učiniti jer mu se stolica tresla u Hajduku, ali i jer je jadan vidio da nije sve u redu.

- Naravno da su za sve sukrivci Marković i Srebrić. Bilo bi časno da je Vlatko ponudio ostavku, a ne ovako zabijat glavu u pijesak - osvrnuo se Brleković na vladara HNS-a.

Predložio je i što bi bilo najpoštenije za HNS i kako dalje.

- Jedino ispravno bilo bi da se sazove izvanredna skupština HNS-a, da izaberu privremenu nogometnu vladu, da izglasaju novi statut, da se reprezentaciji osiguraju kvalitetne pripreme i da ta vlada napokon osigura poštene izbore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening