Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ivan Ljubičić za 24sata: Marin Čilić može biti svjetski broj 1

Ivan Ljubičić za 24sata: Marin Čilić može biti svjetski broj 1
4

Ivan Ljubičić, bivši 3. tenisač svijeta i trener Miloša Raonića, za 24sata komentirao je uspon Čilića, drugu tenisku mladost Mirjane Lučić, mogućnosti reprezentacije...

VIDEO

Marin nije samo osvojio US Open nego je odigrao tenis kakav se ne viđa kad je najvažnije. Iznenadio me. Divim se njegovu uspjehu i, ponavljam, načinu na koji je to izveo, rekao je Ivan Ljubičić.

Iako je prošlo već dvije i pol godine od kada je 'objesio reket o klin', legendarni Ljubo nije mogao dugo bez Toura. Teniski je odrastao uz promjene gradova, hotela, turnira, i to je nešto, shvatio je to preseljenjem u Monte Carlo, bez čega jednostavno ne može živjeti. Zasitio se mirovine i već godinu dana je trener Miloša Raonića, ali i menadžer Tomasa Berdycha. U razgovoru za 24sata prokomentirao je veličanstvenu pobjedu Marina Čilića na US Openu, sjajne rezultate Mirjane Lučić-Baroni, ali i hrvatske Davis Cup reprezentacije...

24sata: Koliko je trenerova uloga ključ sjajnog Marinova rezultata u New Yorku?

- Goran je strašno puno pomogao Marinu, pojednostavio mu je igru i okrenuo njegovu koncentraciju na sebe samoga. Marin je prije puno energije trošio analizirajući protivnike i adaptirajući se njima. Sad ima oboje i kombinacija je jako neugodna za protivnike. O servisu da ne govorimo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

24sata: Mate Delić dio je vašeg tima, taj 21-godišnjak oduševio je u Amsterdamu. Što prognozirate za Splićanina?

- Mate zna udarati loptu strašno dobro, to su znali svi iz svijeta tenisa. Radili smo na tome da mu pojednostavimo igru u zadnje vrijeme, ali još je tu puno posla, osobito u fizičkom dijelu. Njegova samodisciplina će odrediti njegov put i domet u svijetu tenisa.

24sata: Ta nova hrvatska reprezentacija na papiru izgleda dosta solidno, tu su Marin Čilić, Borna Ćorić, Mate Delić, Mate Pavić, Marin Draganja... Sljedeće godine bit će deset godina od proslave hrvatskog naslova u Davis Cupu. Može li ta nova Hrvatska daleko?

- Spomenut ću i Ivana Dodiga i Ivu Karlovića, koji su još dio ekipe kad oni budu to htjeli. Potencijal je tu, sasvim sigurno. Koliko daleko? To će vrijeme pokazati. Gotovo svaka ekipa u Svjetskoj skupini može do kraja ako joj se poklope stvari. Nadamo se da će to biti ponovno Hrvatska!

24sata: Koliki su dometi 17-godišnjeg Borne, kojem je malo nedostajalo do meča protiv vašeg Miloša Raonića u 3. kolu US Opena?

- S Bornom se dopisujem ponekad, udijelim mu pokoji savjet kad me pita. Njegov domet u ovom trenutku nema granicu. Mlad je i ne treba se zadovoljavati ni sa čim. Sljedeće 3-4 godine bit će vrlo važne i odredit će u kojem će smjeru ići njegova karijera.

24sata: Prije devet godina igrali ste tenis života, pomeli ste Amerikance u predgrađu Los Angelesa, bili treći tenisač svijeta. Je li vam možda žao što to niste naplatili Grand Slam pobjedom, možda na Australian Openu 2006., gdje vas je u pet setova zaustavio Marcos Baghdatis u četvrtfinalu?

- Grand Slam je jedino što nisam osvojio u karijeri, ali ne žalim. Objektivno, nisam bio nikad ni blizu! Igrao sam u doba velike dominacije Federera i Nadala, ali sam i svjestan da sam na jako puno Grand Slamova jednostavno podbacio. Ali gledajući unatrag, jako sam sretan i ponosan na svoju karijeru.

24sata: Možda da malo i prokomentirate Mirjanu Lučić-Baroni, koja je u 32. godini najbolja hrvatska tenisačica?

- Mirjanu znam jako dugo. Ona je dominirala juniorskim ženskim tenisom kad sam i ja bio junior i poznajemo se dobro. Ne mogu riječima opisati koliko mi je drago za nju nakon svega što je prošla u životu. Nadam se da će ovaj njezin san potrajati što dulje.

24sata: Donna Vekić malo oscilira u zadnje vrijeme, prekinula je suradnju s Davidom Felgateom. Je li pritisak možda učinio svoje?

- Nisam upoznat izbliza sa situacijom kod Donne. Činjenica je da je mlada i potencijal je definitivno tu. Svatko u karijeri ima uspone i padove. Siguran sam da je ovo za Donnu samo malo usporavanje na putu prema svjetskom vrhu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram