Sport

Komentari 6

Ivana Habazin napada 'najbolju ikad' za WBO titulu u listopadu

Ivana Habazin napada 'najbolju ikad' za WBO titulu u listopadu

Hrvatska boksačica Ivana Habazin (29) trebala se boriti protiv Claresse Shields (24) u kolovozu, no američka se boksačica ozlijedila i morala odgoditi borbu. Habazin će WBO titulu ipak napasti 5. listopada

Iako je borba prvotno dogovorena za 17. kolovoza, Ivana Habazin morala je pričekati Claressu Shields koja je na pripremama ozlijedila koljeno. Nova borba dogovorena je za 5. listopada, a naša boksačica iz Zlatara u američkom će Flintu imati priliku doživjeti vrhunac karijere. Borit će se za naslov svjetske prvakinje u polusrednjoj kategoriji po WBO federaciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Novi datum, isti cilj! 5. listopada, Flint - Michigan! Nema isprika! - napisala je Ivana Habazin na Instagramu.

Riječ je o povijesnom meču jer će američka boksačica srušiti rekord Vasyla Lomachenka i Koseija Tanake jer će joj od osvajanja prve do treće titule trebati točno dvije godine, dok je njima trebalo tri godine i deset mjeseci.

Claressa Shields vjerojatno je i najveća boksačica u povijesti, a tek su joj 24 godine. Neporažena Amerikanka ima skor 9-0 te je dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka amaterska svjetska prvakinja, a u srednjoj kategoriji profesionalna je prvakinja po WBA, WBC, IBF i WBO organizacijama. Također, svjetska je prvakinja u supersrednjoj i srednjoj kategoriji, a sad želi biti i u supervelter.

- Imat ću priliku postati svjetska prvakinja u trećoj težinskoj kategoriji brže od bilo kojeg muškarca ili žene u povijesti boksa. Ovo je još jedan korak prema ravnopravnosti ženskog boksa u svijetu - rekla je Claressa.

Claressa ima devet pobjeda u devet mečeva (dvije nokautom), dok je u amaterskoj karijeri u 78 borbi doživjela tek jedan poraz. Ivana u profesionalnoj karijeri ima 20 pobjeda i tri poraza. Aktualna je IBO svjetska prvakinja u srednjoj kategoriji.

Najčitaniji članci