Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ivica je samo jednu pobjedu udaljen od rekorda Girardellija

Ivica je samo jednu pobjedu udaljen od rekorda Girardellija
1

Ivica Kostelić u Wengenu je bio čak devet puta na postolju, a pobijedio je pet puta. Bude li slavio u današnjem slalomu, imat će šest pobjeda, kao i Marco Girardelli

VIDEO

Wengen je jedna od prvih utrka za koju sam čuo i koju sam vidio u životu. Oduvijek mi je bila draga, tu su pobjeđivali najveći svjetski skijaši poput Stenmarka, Tombe, Maiera, Girardellija, izjavio je Ivica Kostelić.

Hrvatski skijaš na legendarnom je Lauberhornu u petak u kombinaciji doskijao do svoje pete pobjede na švicarskom skijalištu. Nakon spusta imao je gotovo tri sekunde zaostatka, ali u slalomskoj je vožnji nadoknadio zaostatak i osvojio još jedan slalom...

Wengen je poseban, tu su pobjeđivali najveći skijaši, Ivica može izjednačiti rekord po broju pobjeda

- Uh, pa nakon spusta ni sam se ne bih kladio na sebe. Ali odvozio sam jednu od najboljih utrka u životu, ne može se puno bolje od toga - govorio je presretni Ivica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U nedjelju se u Wengenu vozi još jedan slalom, a Kostelić će “loviti” šestu pobjedu na Lauberhornu ukupno te četvrtu u slalomu.

- Uvijek mi je gušt skijati u Wengenu - godinama ističe najbolji svjetski skijaš.

Vozio sam sjajno, ne znam mogu li puno bolje od toga, u petak je nadoknadio gotovo tri sekunde

Već je prestigao mnoge idole koje je gledao i zbog kojih je zavolio utrku u švicarskom skijalištu. Veliki Tomba, Stenmark, Maier... već su iza hrvatskog skijaša po broju pobjeda u Wengenu, a pobjedi li i danas, sa šest pobjeda izjednačit će se s Marcom Girardellijem.

Legendarni luksemburški skijaš pobjeđivao je u sve tri discipline koje se voze u Wengenu, spustu, slalomu i u kombinaciji.

Nedjelja bi mogla biti i zamašnjak za još jednu siječanjsku berbu bodova. Prošle sezone Ivica ih je u prvome mjesecu osvojio 999, bilo je to odlučujuće u osvajanju Velikog kristalnog globusa. Kostelić se približio i sjajnom Austrijancu Hirscheru, koji mu je u dosadašnjem dijelu sezone najveća konkurencija.

- Stvarno je teško da Ivica ponovi siječanj, ali nikad se ne zna - kaže Vedran Pavlek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu