Sport

Komentari 27

Ivica zakasnio deset stotinki: Suđeno mi je to drugo mjesto

Ivica zakasnio deset stotinki: Suđeno mi je to drugo mjesto

Na Sljemenu je slavio Šveđanin Andre Myhrer, Ivica je drugi s tek deset stotinki zaostatka. Na Sljemenu ga je danas bodrilo više od 20 tisuća domaćih navijača

Ivica je stajao na vrhu staze, a preko 20.000 ljudi vjerovalo je da je ovo njegova godina. Krenuo je dobro, čuvao prednost do zadnjeg prolaza imao 15 stotinki ispred vodećeg Myhrera, ali nakon što je ušao u cilj - šok. Naš najbolji skijaš Snježnu kraljicu po treći put završio je drugi.

>>> Andre Myhrer prvi, Ivica Kostelić odličan drugi

- Nisam razočaran, onog trenutka kad ću biti razočaran drugim mjestom ostavit ću se skijanja. Valjda mi je to drugo mjesto suđeno. Ne znam šta bi više rekao o tome - rekao je Ivica. Pobjednik Andre Myhrer bio je brži samo deset stotinki, a nakon što je Ivica ušao u cilj i vidio da je izgubio došao je do Šveđanina i rekao mu:

- Ma znao sam da ćeš pobijediti.

Vrlo brzo naš je skijaš trezveno govorio o svemu što je proživio u Zagrebu.

- U slalomu ovisi tko ima kakav dan, ja sam imao dvije dobre vožnje, ali nažalost desetinka je nedostajala. Iskreno, prezadovoljan vožnjama. To je bilo to i mislim da je ovo na kraju još jedan veliki uspjeh.

Jedina stvar s kojom je Ivica bio razočaran bila je staza na Crvenom spustu.

- Trend je da su staze nemaštovite, ali što tu mogu očekivati. Ne isplati se živcirati jer ionako znam da se to neće promijeniti. Pa i drugi su imali problema - zaključio je Ivica nakon utrke na Sljemenu. 

Sljeme je opet skijalo za pet

Nekoliko sati prije početka utrke na Sljemenu je bilo gotovo 20.000 navijača. Atmosfera se zagrijavala od jutra, a najveselije je bilo na Krumpirištu, gdje se uz dobru glazbu jelo i pilo i pjesmom bodrilo sve naše skijaše. Gostujući navijači bili su oduševljeni, oni koji su već godinama na zagrebačkom “brdu” znali su što ih očekuje, a oni kojima je ovo bio prvi posjet Sljemenu govorili su kako će ovako dobru i pozitivnu atmosferu pamtiti cijeli život.

Najčitaniji članci