Sport

Komentari 6

Ivica Kostelić napadat će nove medalje u 'čudesnim' čizmama

Ivica Kostelić napadat će nove medalje u 'čudesnim' čizmama

Najbolji skijaš sezone ponovno je u napadu na SP-u. Na nogama neće imati samo brze Fischerove skije, već i nove čudesne čizme, piše njemački WirtschaftsBlatt...

Najbolji hrvatski i svjetski skijaš Ivica Kostelić vratio se nakon kraćeg odmora na Svjetsko prvenstvo u Garmisch-Partenkirchenu, a veleslalomsku će medalju u petak, piše WirtschaftsBlatt, napadati u novim pancericama...

Austrijski poslovni dnevnik navodi kako se radi o čudesnim čizmama koje je "izumio" poznati proizvođač skijaške opreme Fischer. A kako to i dolikuje, prvi će ih priliku imati isprobati najjači Fischerov adut Kostelić.

"Najbolji skijaš sezone, vodeći čovjek ukupnog poretka Svjetskog kupa Ivica Kostelić, ponovno je u napadu na Svjetskom prvenstvu. Na nogama neće imati samo brze Fischerove skije, već i nove čudesne čizme", piše WirtschaftsBlatt.

"Svjetski novitet", kako pancerice nazivaju u Fischeru, u prodaji će se naći tek sljedeće zime, ali ovaj je inovativan proizvod već predstavljen na Sajmu sportske opreme (Ispo) u Münchenu.

- Radi se o posebno izrađenim čizmama koje će nam, nadamo se, iduće godine donijeti velike dobitke - istaknuo je jedan od Fischerovih čelnika Franz Föttinger.

Fischer je patentirao novu tehnologiju koja omogućava da se pancerica prilagodi anatomiji noge svakog pojedinca. To omogućava posebna vrsta plastike koja nakon prilagodbe povećava stabilnost temperature i smanjuje vibracije.

- Razvijali smo ih pet godina - objasnio je Föttinger, dodavši da će cijena novih pancerica biti oko 500 eura.

Najčitaniji članci