Sport

Komentari 83

Ivica nastavlja "žetvu" bodova, osvojio je 3. mjesto u Moskvi!

Ivica nastavlja "žetvu" bodova, osvojio je 3. mjesto u Moskvi!

Nakon sjajnog vikenda u Kitzbühelu, Ivica Kostelić je u istom ritmu nastavio i u Moskvi. Došao je do postolja u paralelnom slalomu i 'zaradio' je novih 60 bodova!

Proteklog vikenda je u Kitzbühelu osvojio kombinaciju i 3. mjesto u slalomu, a sjajnu formu Ivica Kostelić potvrdio je i na paralelnom slalomu u središtu Moskve. Ispao je tek u polufinalu, ali je osvojio 3. mjesto i pritom 'zaradio' novih 60 bodova.

Na drugom paralelnom slalomu sezonu nije nastupilo 16 najboljih, kao što je trebalo, došlo je čak sedam zamjena, ali to ne znači da konkurencija nije bila jaka. 

Horošilova je Ivica pobijedio za ukupno 0,09 sekundi, a Chodounskog za jednu jedinu stotinku!

U polufinalu je nakon 1. vožnje zaostajao 0,26 za Hirscherom, ali je bio sjajan u 2. vožnji. Čak je i pretekao Austrijanca, ali je pred sam kraj ostao bez štapa, što je bio nenadoknadiv hendikep. U cilju je bio ljut, opalio je drugim štapom po reklami, ali svejedno može biti zadovoljan. U borbi za postolje, za 3. mjesto, opet je za jednu stotinku bio brži od protivnika, ovaj put od Neureuthera!

U odnosu na paralelni slalom u Münchenu napravio je korak naprijed, tamo je ispao u četvrtfinalu, a i novi bodovi će dobro doći za slalomski i ukupni poredak. 

Pobijedio je Marcel Hirscher koji je u finalu bio bolji od Myhrera. U ženskoj konkurenciji je Lena Dürr u finalu bila bolja od Veronike Zuzulove.

Slijedi mjesec dana pauze u Svjetskom kupu, ali će se u međuvremenu održati Svjetsko prvenstvo u Schladmingu. 

Paralelni slalom i 'pravi' slalom

Paralelni slalom održava se treću sezonu u nizu. Svrha je popularizacija skijanja, iako paralelni slalom tehnički nema veze s onim 'pravim'. Ipak, 'profesoru' ne smeta, dobar je u svim disciplinama. 

Jedna pobjeda do TOP 10 svih vremena

Hrvatskom skijašu nedostaje jedna pobjeda u Svjetskom kupu da bi se izjednačio s Franzom Klammerom i tako ušao u najboljih 10 skijaša svih vremena po broju pobjeda. Kostelić je trenutno na 25 pobjeda.

Ukupni poredak:

Poredak u slalomu:

LIVE

1. runda

Ivica Kostelić skijat će protiv Rusa Horošilova. Ovo je drugi paralelni slalom sezone, u prvom u Münchenu, Ivica je ispao u četvrtfinalu

Već samim nastupom svi skijaši dobivaju po 15 bodova. Iza 'profesora' je sjajan vikend, osvojio je 168 bodova u Kitzbühelu

Krenule su žene u prvu rundu, a onda idu i skijaši

Krenuli su skijaši, u svakoj od rundi voze međusobno po dvije vožnje

Iako je sjajno krenuo i činilo se kako će rutinski odraditi prvu vožnju osmine finala, Ivica je u donjem dijelu staze izgubio svu prednost pa su on i Horošilov u cilj ušli s istim vremenom

Vodeći u slalomu, ali i ukupnom poretku Hirscher, skoro je ispao, prerano je krenuo pa se zabio u vrata, ali uspio je stići protivnika. Uskoro slijedi Kostelićeva 2. vožnja

Sjajna borba, Horošilov je pružio snažan otpor, ali Ivica je uspio pobijediti za 0,09 sekundi! 

Hrvatski skijaš će u četvrtfinalu skijati protiv Amerikanca Davida Chodounskog

Četvrtfinale

Ivica je ponovno sjajno krenuo, ali se prednost istopila do cilja, ipak ne potpuno. U 2. vožnji četvrtfinala Kostelić će krenuti 0,14 sekundi prije Chodounskog

Kakva drama, bilo je i teže nego rundu prije. Očigledno mu ne leži donji dio staze jer je skoro sve 'prosuo', ipak, semafor je pokazao jednu jedinu stotinku prednosti u Ivičinu korist! Bravo! Slijedi mu okršaj s Hirscherom

Polufinale

Hirscher je izletio iz startnog bloka, sjajno je vozio, ali zaostatak Ivica Kostelića nije velik, 0,26 sekundi

Ivica je odlično skijao, ali nije prošao u finale! U jednom trenutku je prešao u vodstvo, ali je pred sam kraj izgubio jedan štap što je bio nenadoknadiv hendikep! U cilju je drugim štapom udario po reklami, naljutio se jer je ovo doista šteta, bio je sjajan.

Za 3. mjesto

Kostelić je uspio doći na postolje! I Felix Neureuther bio je težak protivnik, ali opet je Ivica bio brži i to za jednu stotinku!

Finale

Marcel Hirscher je osvojio Moskvu! U finalu je bio bolji od Andre Myhrera, a najteži posao na putu do pobjede imao je baš protiv Kostelića.

Najčitaniji članci