Sport

Komentari 2

Ivica Obrvan novi izbornik BiH, ispred Vujovića i Smajlagića

Ivica Obrvan novi izbornik BiH, ispred Vujovića i Smajlagića

Bilal Šuman dobio je otkaz na klupi BiH iako je nedavno potpisao novi ugovor, a Ivica Obrvan, bivši izbornik Sjeverne Makedonije, naslijedit će ga na klupi

Ivica Obrvan, kojega su neki nakon Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu priželjkivali na klupi hrvatske reprezentacije, postao je izbornik Bosne i Hercegovine.

Obrvan je naslijedio Bilala Šumana, koji je na današnjoj sjednici Upravnog odbora razriješen dužnosti, a na klupi reprezentacije BiH Obrvan će debitirati već 14. ožujka kada će BiH igrati zaostalu kvalifikacijsku za EP u Bugojnu protiv Austrije. U skupini 2 ovih kvalifikacija vodi Njemačka s osam bodova, dok po dva imaju BiH, Estonija i Austrija, a BiH i Austrija imaju i po utakmicu manje.

Iako je Šuman potpisao novi ugovor nakon posljednjih utakmica u kvalifikacijama, odlučeno je da više neće biti bh. izbornik. U tim utakmicama BiH je poražena od Njemačke i Estonije, dok jedinu pobjedu ima protiv Estonije.

Među kandidatima za novog izbornika, prema pisanju sarajevskih medija uz Obrvana, bili su i Irfan Smajlagić te Veselin Vujović.

Obrvan je trenersku karijeru počeo u Metkoviću 1999. godine, gdje je kao igrač i trener osvojio Kup EHF-a. Vodio je još Medveščak, Gorenje, Zagreb i Chambery, gdje je imao posljednji angažman (2014.-2018.), a bio je i izbornik Sjeverne Makedonije (2013.-2016.).

Najčitaniji članci