Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ivica Pirić će postati počasni konzul Republike Ukrajine...

Ivica Pirić će postati počasni konzul Republike Ukrajine...
1

Bivši nogometaš Ivica Pirić postat će počasni konzul Republike Ukrajine, a vijest o imenovanju Pirića donio je ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levčenko

VIDEO

Bivši nogometaš i prijatelj Ukrajine Ivica Pirić postat će počasni konzul Republike Ukrajine u Splitu, a konzulat će se otvoriti za par mjeseci na splitskoj Rivi.

Vijest o imenovanju Pirića na mjesto počasnog konzula donio je ukrajinski veleposlanik Oleksandr Levčenko.

- Očekujemo kako će za nekoliko mjeseci proraditi konzulat Ukrajine u Splitu, bit će smješten na Rivi, a počasni konzul bit će Ivica Pirić, dugogodišnji prijatelj Ukrajine - rekao je Levčenko.

Dobrodošlicu u županijskom sjedištu zaželio mu je župan Ževrnja:

- Hrvatski narod pamti da je Ukrajina bila među prvima koja je priznala našu državu, mi to pamtimo pa zato pomažemo ljudima u ratom zahvaćenoj Ukrajini. Pokazali smo veliko hrvatsko srce, izdvojili smo oko 260 tisuća kuna za humanitarnu pomoć, pomogli oko dolaska djece na ljetovanje, a pomagat ćemo i dalje. Mi smo već ranije potpisali sporazum o suradnji s kijevskom oblasti, već smo ostvarili neke gospodarske susrete, a vrata ukrajinskim investitorima su uvijek otvorena - kazao je Ževrnja.

Veleposlanik Levčenko zahvalio je na pomoći. Osvrnuo se i na trenutno "ratno" stanje u svojoj domovini.

- Rusija mora vratiti Krim, to se neće napraviti vojnim, već političkim putem, sada je na potezu međunarodna zajednica i mi se nadamo pozitivnom ishodu. Tamo vam je sada stanje ni rata ni mira, pravi rat nije, no nije ni mir, svaki dan teroristi nekoga ubiju jer ne žele da bude mir, znamo da je teško, znamo da će to potrajati, no očekujemo da će i u Ukrajini zavladati mir. Najbolji primjer ste nam vi Hrvati, vi ste pokazali kako se može braniti i obraniti država, mi slijedimo vaš put - kazao je Levčenko.

Ivica Pirić je podsjetio kako je lanjskog ljeta više od stotinu ukrajinske djece bilo na ljetovanju u Dalmaciji, a isto će ponoviti i ove godine.

- Hrvatska se pokazala kao najbolji prijatelj Ukrajini za vrijeme rata, a posebno Dalmacija, to ukrajinski narod ne zaboravlja - kazao je Pirić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba