Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ivo ne može protiv Australaca, Tomić osvojio 10. ATP-turnir

Ivo ne može protiv Australaca, Tomić osvojio 10. ATP-turnir
1

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio obraniti lanjski naslov na ATP-turniru u kolumbijskoj Bogoti. Nakon više od dva sata igre pobijedio ga je Bernard Tomić

VIDEO

Ivo Karlović nije uspio staviti šlag na tortu sjajnog tjedna na ATP-turniru u Bogoti. U dugom i iscrpljujućem meču dobio ga je Australac Bernard Tomić 7-6(5), 3-6, 7-6(4). Hrvatski tenisač propustio je tako priliku obraniti naslov u Kolumbiji.

U prvom setu oba su tenisača držala svoj servis sve do tie-breaka, a Karloviću nije pomoglo čak 14 asova. Tek polovična iskorištenog drugog servisa koštala ga je na kraju zaostatka poslije 7-5 u tie-breaku.

Hrvatski as tu nije izgubio koncentraciju, dapače: u drugom setu nije propustio niti jedan poen nakon prvog servisa (16/16), čime je prebacio pritisak na stranu Tomića. Australac je nakon druge break-lopte kod 4-3 za Karla izgubio servis, poslije se pokazalo i set za 6-3.

Izjednačena bitka nastavila se i u trećem setu bez ijedne prilike za break sve dok Ivo nije trebao potvrditi odluku u 13. igri. Ruka je malo zakazala, Tomić je imao dvije meč-lopte, a Hrvat je jednu izvukao asom, drugu nakon nevjerojatnog promašaja smasha od strane Australca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U samom raspletu meča Tomić je poveo 2-0 i imao čistu situaciju povećati prednost, ali je lagani forhend zabio u mrežu. Karlović se vratio na 2-2, ali potom je još jednom izgubio servis, spasio još dvije meč-lopte da bi krivom procjenom servis-voleja prepustio Australcu hrvatskih korijena pobjedu nakon dva sata i 12 minuta igre.

Tomiću je ovo bila treća pobjeda nad Karlovićem u tri susreta, a Ivo je ostao bez ATP-naslova u 2014. godini iako je četvrti put stigao do finala. Gubio je u Memphisu, Düsseldorfu i Newportu, gdje ga je prošli tjedan svladao još jedan Australac Lleyton Hewitt.

ATP Bogota, finale

  • Bernard Tomić (Australija) - Ivo Karlović (Hrvatska, 2) 7-6(5), 3-6, 7-6(4)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića