Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ivušić: U Interu sam učio od Handanoviča i Julija Cesara

Ivušić: U Interu sam učio od Handanoviča i Julija Cesara
1

Ivica Ivušić (22), rođeni Riječanin, zaustavio je Rijeku i spasio Dinamo. S 14 godina ga je pozvao Inter, gdje je trenirao s aktualnim osvajačima Lige prvaka. Upoznao je i Josea Mourinha, koji je bio trener 2010.

VIDEO

Tko je ovaj mali, šuškalo se Maksimirom u studenom prošle godine, kada je Dinamo s Istrom odigrao 1-1, a briljirao "neki klinac" na golu Istre. Taj klinac je Ivica Ivušić, sjajni golman koji je učio od najboljih.

- Rođen sam u Rijeci gdje sam igrao do 14. godine, kad me Inter vidio na Uskršnjem turniru i pozvao da dođem u Milano, počeo je svoju priču sjajni Ivica Ivušić.

Inter je 2010. s Mourinhom osvojio Ligu prvaka, Kup i prvenstvo, a te godine momčadi se pridružio 15-godišnji dječak iz Rijeke.Bila je to sjajna momčad s kapetanom Zanettijem, Samuelom Eto'om, Diegom Militom. I vrhunskim golmanima.

-  S 15 godina sam već trenirao s prvom momčadi Intera. Trenirao sam s Julijom Cesarom, Handanovičem, Javierom Zanettijem... Puno sam naučio od njih, posebno od Handanoviča, nekako sebe vidim u njemu. Nekako su mi Cesar i Handanovič bili i idoli jer sam ih upoznao kao klinac, ali nekako me Handanovič više fascinirao. Pravi je profesionalac i puno mi je pomogao i naučio me nekim golmanskim vještinama. Sad mi puno pomaže Vanja Iveša, koji je također veliki golman - kaže Ivušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Inter je stigao s 14 godina i nije sve išlo kako je zamišljao.

- Hrvatska u to vrijeme nije bila u EU i bio sam godinu i pol bez papira. Inter me nije mogao registrirati. Tada su me poslali u četvrtu ligu, u Seregno, kako bi se, prema njihovim pravilima, razvio, odnosno da sam ponikao u talijanskom niželigašu i tada sam se registrirao. Prošao sam sva natjecanja u Italiji, igrao Primaveru...Nakon toga sam otišao u Seriju C,branio sam za Prato 15 utakmica... Upoznao sam i Josea Mourinha, koji je s Interom baš u to vrijeme, dok sam bio tamo, osvojio "Tripletu". S 20 godina sam imao ponude talijanskih trećeligaša, ali sam se odlučio vratiti u Hrvatsku. Ipak je naša liga puno bolja od treće talijanske - kaže Ivušić.

Nakon što je u Maksimiru zaustavio Dinamo, red je bio da zaustavi i Rijeku. I uspio je. Riječani su imali 20 udaraca na gol, no kada s druge strane imate golmana koji je učio od Handanoviča i Cesara, nije bilo dosta...

- Zezali su me prijatelji iz Rijeke, kao, kako si nas zaustavio na putu do naslova... Ali, to je sve šala - kaže Ivušić, koji se za utakmice priprema gledajući snimke najboljih nogometaša HNL-a.

- Pogledam tko izvodi kornere, slobodnjake, je li lijevak ili dešnjak... Najteže se pripremati za Soudanija, tu nikad ne znate što će napraviti, on je najbolji. Kod njega ne možete, kao kod većine naših igrača, pretpostaviti što bi trebao napraviti. On izvede ono što se nitko ne nada. Kad primi loptu ne treba se čak ni okrenuti da vam zabije. Uostalom, vidjeli ste protiv Rijeke - kaže Ivušić, čiji roditelji u Rijeci imaju pekaru.Kažu Riječani da je to najbolja pekara u gradu.

- Ako ne ide nogomet, uvijek mogu biti pekar, ha, ha...

Neće trebati.Jer takvih golmana, kao što je on, nemamo puno. Inače, Ivušić je isto godište kao i Dominik Livaković. Dva hrvatska dragulja prošla su sve hrvatske mlađe selekcije i veliki su zalog hrvatskog optimizma.

- Nema straha, imamo jako dobre golmane - zaključio je Ivušić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub