Obavijesti

Sport

Komentari 44

'Iz MOO-a su javili da Sinkovići ne moraju ni dolaziti u Pariz...'

'Iz MOO-a su javili da Sinkovići ne moraju ni dolaziti u Pariz...'

Zacrtali smo si da probamo pogurati to da srede Jarun za sljedeće generacije, da bude savršeno mjesto za nove veslače. Daljnji planovi? Na Igre u Parizu ćemo možda u četvercu s braćom Lončarić, kažu Sinkovići

VIDEO

Nekoliko navijača natiskalo se na dolazni terminal u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Pitali smo se zašto ih nema više. 

U 8.05 trebali su letom iz Istanbula sletjeti naši sjajni veslači, zlatna braća Sinković te brončani Damir Martin, ali i judašice Barbara Matić, Karla Prodan i Ivana Maranić. Pišemo trebali, jer, kasnili su s dolaskom nekoliko minuta.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček veslača na aerodromu

Pokretanje videa...

Doček veslača VIDEO

 

Te minute činile su se u tim trenucima kao sati. Svi su nestrpljivo pogledavali prema pokretnim vratima pa se nakon sekundu-dvije razaznavanja i naprezanja očnih mišića razočarali. Veslača - nigdje, kao da su se poput pravih rock-zvijezda odlučili pojaviti zadnji. Stranci s istog leta ništa nije bilo jasno. Jedan Turčin u dresu Bursaspora malo se našalio pa mahnuo kamermanima.

Supruge dočekale heroje

Nervozno smo i mi pogledavali na sat. Bilo je već 8.35. Odjednom je na aerodrom ušla veća skupina navijača, njih stotinjak. Odmah smo zaključili, netko je javio da hrvatski junaci stižu svaki čas. Tako je i bilo.

S Martinom Sinkovićem je ruku pod ruku išla njegova supruga Manuela. Vidjeli smo je nekoliko trenutaka ranije među svjetinom, ali nekako se prošvercala i ranije došla do supruga. Valentova supruga Antonela odmah je pohitala mužu u zagrljaj.

- Ej - rekao je Valent supruzi, jedva je dolazio do riječi, bio je preplavljen emocijama.

Antonela je stigla s njihovim četveromjesečnim sinčićem Karlom. On je odmarao u dječjim kolicima, nije bio previše uzbuđen, čuvala ga je baka.

Suze radosnice vidjeli smo i kod emotivca Damira. Njega je dočekala trudna supruga Ivana, bebica bi uskoro trebala doći, najavio nam je Damirov otac Boris. Kad se dijete rodi, Damir i Ivana doći će u Vukovar na feštu na Dunavu, peći će se šarani.

Posebno su nas oduševili Damirovi navijači. Djeca su nosila majice na kojima je pisalo 'Damšo', a bilo je tu i transparenata. Na jednom su djeca raznobojnim flomasterima ispisala sad već kultni Damirov citat 'Ovo nije bronca, ovo je platina'.

- Ma ti dečki su čudo. Dođem u teretanu 10 do 6, a tamo Martin bude već mokar od znoja, nevjerojatno kakva je to volja - ispričao nam je Ilija, veliki navijač iz Sinkovićeva kluba.

'Možda ćemo u četverac s braćom Lončarić'

Naši veslači su strpljivo odgovarali na pitanja, a sve je najviše zanimalo što će biti sa Sinkovićima. Šuškalo se proteklih dana da će ponovno promijeniti disciplinu i za Olimpijske igre u Parizu vratiti se u dvojac na pariće.

- Prije pet godina, nakon Igara u Riju, Valent je predložio da se okušamo u rimenu (disciplina u kojoj veslač ima jedno veslo, op. a.). Bilo je to izrazito naporno, ali pokazali smo da smo najbolji. Ne znam još hoćemo li se vraćati u dvojac na pariće, postoji opcija da složimo konkurentan četverac s braćom Antonom i Patrikom Lončarićem. Moramo čekati da stasaju - rekao je Martin, a brat Valent se nadovezao:

- Ali dečki moraju još puno žganaca pojesti da dođu na tu najvišu razinu, ha-ha.

Osvrnuo se Valent na katastrofalnu jarunsku stazu. Digao se mulj, puna je lopoča i ne izgleda kao mjesto koje bi u budućnosti moglo odgajati nove prvake.

- Zacrtali smo si da probamo pogurati to da srede Jarun za sljedeće generacije, da bude savršeno mjesto za nove veslače. Možda ćemo imati i neko veće natjecanje.

'Kažu da u Pariz ne morate ni dolaziti'

Za kraj je Valent poentirao.

- Ljudi, znate li vi da smo Damir, Martin i ja osvojili više medalja od svih Britanaca zajedno, a oni su veslačka velesila. Podržavajte nas i dalje, uvjereni smo da će toga biti još.

- Baš su mi iz MOO-a poslali mail, naučio sam ga napamet. Piše da ne morate ni dolaziti u Pariz, da će vam već na aerodromu dati zlatnu medalju, a da će se ostali boriti za srebro i broncu - ubacio se Ranko Ćetković, tajnik HOO-a i nasmijao sve prisutne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji
NESRETNI YANNICK

Veselio se debiju pa ga sa staze odvezli u nosilima: Težak pad švicarskog skijaša u kombinaciji

Krenuo je s utrkom spusta pa završio u ogradi, ali tamo nije stao već se 'klizao' niz padinu, a prije nego što su Chabloza poslali u bolnicu, imobilizirali su mu ruku.

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje
PARIŠKI CIKLUS

Igor Krajina olimpijski trener, Tot i Govorčinović kandidatkinje

Od strane Hrvatskog olimpijskog odbora trener KKK Marsonia Igor Krajina dobio je status olimpijskog trenera te je promoviran u IV. kategoriju, odnosno u kategoriju kvalitetnog trenera
Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala
RUKOMETNI EP

Norvežani srušili Španjolsku, Švedska jako blizu polufinala

Norvešku su do važne pobjede predvodili Sebastian Barthold sa šest golova, Magnus Gullerud s pet pogodaka, te Sander Sagosen sa četiri gola, dok je kod Španjolske najefikasniji bio Jorge Maqueda