Obavijesti

Sport

Komentari 90

Iz sjedišta Uefe: Maksimir će se rušiti i graditi novi s 32.000 mjesta, u sklopu će biti i hotel

Iz sjedišta Uefe: Maksimir će se rušiti i graditi novi s 32.000 mjesta, u sklopu će biti i hotel

Prema informacijama kojima raspolaže Nyon, priprema dokumentacije za taj projekt trebala bi trajati do kraja 2023. godine, te bi tijekom 2024. godine mogli početi građevinski radovi

VIDEO

Neiscrpna tema o gradnji Maksimirskog stadiona bila je i na dnevnom redu u Nyonu. Prema pisanjima Večernjeg lista, krovna nogometna organizacija Uefa pomno prati priču oko novog stadiona u Zagrebu te raspolažu vjerodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada doista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir. 

Pokretanje videa...

Dinamov stadion 02:17

Navodi se da će se postojeći stadion na Maksimiru srušiti i izgraditi novi s kapacitetom 32.000 mjesta. Također, u sklopu stadiona će se po Dinamovoj želji izgraditi hotel s četiri zvjezdice.

Prema informacijama kojima raspolaže Nyon, priprema dokumentacije za taj projekt trebala bi trajati do kraja 2023. godine, te bi tijekom 2024. godine mogli početi građevinski radovi dok Sportske novosti dodaju da bi se u Zagrebu na terenu Chromosa gradio kamp i Kuća nogometa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin ekskluzivno je za 24sata u rujnu komentirao stanje Maksimirskog stadiona rekavši da je isti 'jedan od najlošijih stadiona u Europi'. 

Predsjednik UEFA-e Aleksander ?eferin protivi se Svjetskom prvenstvu svake dvije godine

- Zasigurno je jedan od najlošijih. Ovakav klub, grad i hrvatski nogomet zaslužuju mnogo bolje - rekao je Čeferin nakon čega je odgovorio na koji način Uefa može pomoći oko stadiona. 

POGLEDAJTE VIDEO: POLJUD VS. MAKSIMIR

- Uefa već godinama sufinancira razvojne projekte nacionalnih saveza širom Europe, i taj trend će se nastaviti. Osim financijske potpore, pomažemo savezu edukacijom, savjetima i ekspertizom. U više navrata smo razgovarali o infrastrukturnim problemima s rukovodiocima HNS-a i Vlade, i svi se slažu da je rekonstrukcija stadiona širom zemlje projekt od iznimnog nacionalnog interesa. HNS je pod vodstvom gospodina Kustića na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješnijih srednje velikih saveza u Europi. Kad se napokon pristupi realizaciji ovog projekta, obje strane će u Uefi imati pouzdanog partnera, nadamo se što prije - kazao nam je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'
SNAŠLI SE

VIDEO Heroju 'kraljeva' signal dao Rüdiger: 'Pomogao mi je Modrić, znao sam gdje će Kova'

Andrij Lunjin (25) je jedan od dva penala nažalost obranio i našem Mateu Kovačiću (29), dok je za onaj Bernarda Silve (29) bio odlično informiran te ga je pričekao na sredini gola