Sport

Komentari 3

Izbacili ga iz reprezentacije, on oduševio, pa ga ponovno vratili

Izbacili ga iz reprezentacije, on oduševio, pa ga ponovno vratili

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza povukao je logičan potez i vratio slalomskog prvaka Hrvatske tamo gdje mu je i mjesto. Matej Vidović opet je član hrvatske reprezentacije

Skijat ću dok vidim da to ima smisla, odnosno dok budem imao novca. A to će vjerojatno biti samo ova sezona jer teško je nabaviti novac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zborio je tako Matej Vidović (28), nakon što je, grubim rječnikom izbačen iz skijaške reprezentacije za sezonu koja je nedavno završila. Nastavio je, bez obzira na taj šok, skijati, štoviše, doskijati do rezultata karijere, 12. mjesta na Sljemenu i na Svjetskom prvenstvu, ali, ono što je bilo najteže i najizazovnije, financirao je sam sebe.

I odskijao najbolju sezonu života. Koja mu je donijela povratak u reprezentaciju. Tj. nastavak karijere. Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza povukao je logičan potez i vratio slalomskog prvaka Hrvatske tamo gdje mu je i mjesto.

Osim 12. mjesta na Sljemenu i na SP-u u Cortini Vidović je protekle sezone bio 18. u Kranjskoj Gori, 22. u Chamonixu...

- Razmišljao sam čak i o odustajanju od skijanja. Samo serviser vani košta oko 2500 eura na mjesec - govorio je prošle godine.

Nasreću, tata Goran, koji je uvijek bio uz njega i koji mu je i trener i serviser, razgovarao je sa sinom i odlučili su da nastavi skijati. Naravno, Matej je morao iz “kasice” izvaditi sav novac koji je zaradio tijekom prethodnih sezona, svu ušteđevinu koju je imao, i krenuo je sam. Točnije, s ocem. I zato je ovo njegova najveća pobjeda.

- Vjerujem da se mogu vratiti u reprezentaciju. Slalomski siječanj za mene je počeo odlično, a to je ono što sam priželjkivao i što mi je nedostajalo prošle sezone.

Najčitaniji članci