Obavijesti

Sport

Komentari 5

Javila se i francuska ministrica sporta: 'Blanc ipak nije rasist'

Javila se i francuska ministrica sporta: 'Blanc ipak nije rasist'
1

Izjave izbornika francuske nogometne reprezentacije Laurenta Blanca o broju djece useljenika u mlađim reprezentativnim selekcijama uzburkale su strasti u Francuskoj

VIDEO

Nakon što je u javnost iscurio transkript sa sastanka u Francuskom nogometnom savezu o ograničavanju rasnih kvota u najmlađim nacionalnim selekcijama na kojem je sudjelovao i izbornik Laurent Blanc, javila se i ministrica sporta Chantal Jouanno. Ministrica je stala na stranu francuskog izbornika za razliku od njegovih bivših suigrača koji su ga optužili za rasizam.

- Blanc nije rasist. Pogledajte izgled francuske reprezentacije u kojoj središnju ulogu ima, na primjer, Karim Benzema. Blanc uopće nije rasist i trebamo mu dati povjerenje - naglasila je Jouanno čije ministarstvo provodi istragu o slučaju.

- Danas nemam razloga reći da bi Laurent Blanc trebao biti optužen. Trebamo ohladiti glave. Nikad nisam čula Blanca da govori ili radi išta što bi ga povezalo s rasizmom - dodala je ministrica.

Podsjetimo, jedan internetski portal otkrio je kako je dio čelnika FFF-a planirao ograničiti broj djece useljeničkih roditelja na 30 posto u ukupnom broju djece u najmlađim francuskim selekcijama. U raspravi je sudjelovao i Blanc, a na njega su se obrušili bivši tamnoputi suigrači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Samo isprika nije dovoljna nakon onoga što je rekao. Ali, poznavajući Blanca, mislim da nije rasist - rekao je Thuram kojem je odgovorio nekadašnji suigrač Dugarry:

- Fotografirali smo se s trofejom za naslov na SP-u u Francuskoj kada smo Leboeuf i ja čuli Thurama kako govori da bi se sada trebali uslikati na jednoj gdje su samo crnci.

Izjava Laurenta Blanca koja je toliko uzdrmala francuski sport posljednjih dana ide otprilike ovako:

- Španjolci mi kažu: mi nemamo problema u momčadi jer nemamo crnaca. Ali, s druge strane, koji su to igrači najveći, najsnažniji i s najboljim fizičkim predispozicijama? Pa crnci - rekao je izbornik na spornom sastanku. Najveći iz te generacije poput Zidanea i Henryja se još nisu javili, no javnost traži ostavku čitavog savez te izbornika, dok sadašnji igrači poput Diarre stoje uz izbornika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...