Obavijesti

Sport

Komentari 53

Izbornik protiv sebe: Morat će se kockati s Modrićem, Vidom

Izbornik protiv sebe: Morat će se kockati s Modrićem, Vidom
5

Kovačev je stav da igraju samo najspremniji, no ovaj put promijenit će ‘ploču’ i kockati se s Perišićem, Vidom i Modrićem. Svi su načeti ozljedama, no igrat će

VIDEO

Čak sedam igrača iz susreta protiv Italije ima zdravstvenih problema. Hrvatski izbornik “sto” puta dnevno zove liječnike reprezentacije i traži vijesti s terapija.

- Vidjet ću. Čekam da vidim što će biti s Perišićem, a prema posljednjim informacijama koje imam, mogao bi biti spreman. Imam osjećaj da će biti spreman - rekao je Niko Kovač.

Uoči susreta protiv Norveške Kovač će se prvi put naći pred velikom dilemom. Kockati se ili ne? Njegov kriterij o idealnih 11 uvijek je bio jasan. Mogu igrati samo najspremniji. Ne poluspremni ni oni kojima nedostaje samo malo da budu fit, već oni koji su 100 posto unutra. Blokada u gležnju, peti ili mišiću znači i blokadu u glavi, Kovačev je stav.

No kvalifikacije je otvorio s tri pobjede, kao nitko u zadnjih 20 godina, i ne namjerava ništa mijenjati. Nakon vrlo zahtjevnog meča protiv Barcelone Modrića je dodatno iscrpila viroza, Vida danima pokušava sanirati petu, Kovačić mišić, Subašić kuk, Perišić aduktor, Vrsaljko kvadriceps... Problema koliko hoćete, a do utakmice nije ostalo puno. Kovačevi prethodnici bili su nekoliko puta u sličnoj situaciji i rezultat nije bio najbolji. 

Uoči Gruzije u ožujku 2011. nekoliko je igrača stiglo načeto ozljedama, Bilić ih je poslao na teren, a Hrvatska izgubila. Slično je bilo i uoči Škotske u lipnju 2013. Kockao se Igor Štimac, a kocka je pala na jedinicu. Ne na pobjedu domaćina već na broj golova koji smo primili. Stoga je Kovač pred velikom dilemom. Odustati od svoje zacrtane ideje da igraju najspremniji ili je modificirati, preraditi. Ili, na kraju krajeva, odustati od nje.

Hrvatska bolnica

  • Ivan Perišić prvo je teško ozlijedio rame, a potom forsirao povratak iako je osjećao bolove u aduktoru. Kovač dvoji staviti ga ili ne...
  • Dejan Lovren ima problema s trbušnim zidom, zbog kojeg je propustio Bugarsku, a Danijel Subašić s hematomom na kuku 
  • Domagoj Vida ima problem s petom, Šime Vrsaljko ozlijedio je kvadriceps, Kovačić istegnuo mišić, a Mandžu muči gležanj 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani