Obavijesti

Sport

Komentari 23

Izdržao 87 dana: Potekla mi je i suza, ali vrijeme je za odlazak

Izdržao 87 dana: Potekla mi je i suza, ali vrijeme je za odlazak
1

RIJEKA SUDBINE Sjajni Riječani uvjerljivo su pobijedili Dinamo na Rujevici (5-2), nanijeli 'modrima' treći uzastopni poraz, a to je bio dovoljno dobar razlog da Cico Kranjčar ode s klupe voljenog kluba

VIDEO

Kao igrač, Cico Kranjčar osjetio je najteži poraz Dinama na Kantridi, 1978. izgubio je 4-0. Kao trener, opet je u Rijeci doživio tešku blamažu. Izgubio je 5-2 i morao otići s klupe.

Loše, da ne može biti lošije. Bezidejno, da ne može biti bezidejnije. Tako je Dinamo izgledao na Rujevici, u utakmici o kojoj je ovisio Kranjčarov posao. Zapravo, već nakon 18 sekundi, koliko je trebalo Rijeci za prvi gol, Cico je znao što mu se sprema. Nitko od igrača nije igrao kao da mu želi spasiti “glavu”. Igrali su kao da ga se žele riješiti.

Shvatili su to i riječki navijači, te kod 3-0, počeli skandirati “Cico, ostani”. Nije ostao.

Nema veze s upravom


- Bio je veliki pritisak, izdržao sam to, ostvario sam rezultate u koje se nije vjerovalo, a sad je bolje da se maknem i omogućim da netko drugi napravi bitan rezultat. Hvala svima. Iako neki mediji špekuliraju, ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka. Već sam rekao, kad neću biti zadovoljan i sretan, maknut ću se sam. Nesretan sam, žao mi je zbog poraza kao dinamovcu, potekla mi je suza kad sam išao našim navijačima zahvaliti. Da smo i pobijedili večeras, isto bih napravio - poručio je Cico.

Sapun je bio na dasci...

U 16 utakmica na klupi Dinama imao je 11 pobjeda i dva remija i tri poraza. Tri kobna poraza. 
Uveo je momčad u Ligu prvaka, omogućio klubu financijsku injekciju, no to nije bilo dovoljno. Istina, Dinamo nije igrao u bajno, no prodali su mu dva najbolja igrača, Pjacu i Roga, a i daska pod njim od prvog je dana bila puna sapuna. Prvo mu je Marijan Vlak, prvi suradnik i suigrač iz 1982. javno zamjerio na igri, potom mu je leđa okrenuo predsjednik Mirko Barišić, da bi ga na kraju, tako se čini, izdali i igrači.

Ukleto mjesto Rujevica

Tko će ga zamijeniti? Kako stvari stoje, momčad bi trebao preuzeti Marijan Vlak, no Dinamova uprava drži u rukavu još nekoliko rješenja... Jedan od njih je i Cicin pomoćnik Željko Sopić.

- Nakon poraza od Osijeka i Lyona potencirao se moj nedekvatan učinak i rezultat. Ja sam to prihvatio, a nakon ove utakmice došao je trenutak da nakon trećeg poraza zahvalim ljudima u Dinamu što su me doveli i dali mi priliku. Nadam se da sam dolaskom napravio izlazak prema Europi i ovim se porazom opraštam. Zahvaljujem svima, igračima, publici i medijima - rekao je Cico. I otišao.

Ostavio je Dinamo na trećemu mjestu prvenstvene ljestvice. A za to vrijeme Rijeka slavi. Dinamo je dočekala kao vodeća prvi put nakon 1999., a i igrala je kao te 1999... Rujevica se polako pretvara u ukleto mjesto za Dinamo, koji nikad još nije pobijedio na “zamjenskom” Rijekinom stadionu. A sad su počeli padati i treneri...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani