Obavijesti

Sport

Komentari 236

Izgubio je bitku s leukemijom: Josip Kuže umro u 61. godini

Izgubio je bitku s leukemijom: Josip Kuže umro u 61. godini
7

Nakon višemjesečne borbe sa zloćudnom bolesti bivši trener Dinama preminuo je u 61. godini. Iako mu se stanje nedavno popravilo, bolest je, nažalost, bila prejaka

VIDEO

Legendarni bivši trener Dinama Josip Kuže preminuo je u nedjelju poslijepodne u 61. godini života nakon višemjesečne borbe s leukemijom.

Kuže je šokirao hrvatsku sportsku javnost u veljači priznavši da boluje od zloćudne bolesti, a sljedećih mjeseci proveo je na terapijama u bolnici Merkur. Iako je u travnju rekao da mu se, unatoč teškim tretmanima, zdravstveno stanje popravlja, bolest je, nažalost, bila jača.

Bivši igrač i trener 'modrih' rodio se 1952. godine u Vranju, a od 1971. do 1981. godine igrao je u Dinamu za koji je odigrao 384 utakmice i zabio 14 golova. U tom periodu je osvojio Kup maršala Tita 1980. godine.

Sudionik nikad odigrane utakmice sa Crvenom zvezdom 13. svibnja 1990.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom poslu kad je 1982. godine preuzeo sydneysku Croatiju nakon koje je trenirao BSK Slavonski Brod, juniore Dinama i Borac iz Banja Luke nakon čega je preuzeo 'modre' u sezoni 1989./90. Iste te sezone bio je sudionik nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990.

Vodio je njemačke klubove Rot-Wiess Erfurt, Mainz i Chemnitz te japansku Gamba Osaku, a onda se vratio u Hrvatsku u NK Zagreb te zaprešićki Inter.

Nakon punih 15 godina vratio se na klupu Dinama te u samo jednoj sezoni postao miljenik Bad Blue Boysa, a u tom kratkom razdoblju vratio je 'modrima' naslov 2006. Tako je donio titulu u Zagreb nakon dvije godine posta, a u to vrijeme Dinamo je igrao vjerojatno najljepši nogomet od povratka imena.

Miljenik Bad Blue Boysa: 'Jedan si od nas'

Hrvatski nogomet ponovno je napustio 2007. godine preuzevši reprezentaciju Ruande poslije koje je još vodio japanski JEF United, albansku reprezentaciju, a posljednji trenerski izazov imao je u kineskom Tianjin Tedu.

Nakon što je u javnost izašla vijest o Kužeovoj bolesti, Bad Blue Boysi su ispred bolnice Merkur postavili transparent "Josip Kuže - predaje nema jer jedan si od nas".

Dinamo izrazio sućut obitelji Josipa Kužea

Nakon što su doznali tužnu vijest o smrti bivšeg trenera, u Dinamu su izrazili sućut obitelji Josipa Kužea na službenoj stranici kluba.

"Teško je u ovim trenucima vjerovati da je naša legenda, velik igrač i prije svega velik čovjek koji je ostavio neizbrisivi trag u modrome klubu, izgubio bitku života. S ponosom samo možemo reći da će Joža zauvijek ostati upisan u povijest našeg Dinama.

GNK Dinamo na čelu s Upravom, igračima i stručnim stožerom ovim putem izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima našeg Josipa."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 236
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida