Sport

Komentari 6

Iznenađenje za Bjelicu uoči derbija: Znam da su oni uz svoj Hajduk, želim im sve pobjede

Iznenađenje za Bjelicu uoči derbija: Znam da su oni uz svoj Hajduk, želim im sve pobjede

Zahvaljujemo gospodinu Bjelici koji se uključio i pomogao jednoj našoj akciji potkraj prošle godine kada nam je doslovno prijetilo gašenje, kazao je Davor Bučević, predsjednik udruge Down

Osječani nastavljaju trku s Dinamom za naslov prvaka. Nakon remija s Belupom u Koprivnici, Nenada Bjelicu i njegove igrače u petak čeka novi derbi na Poljudu s Hajdukom.

Bijelo-plavi su se smjestili u Mravincima gdje na terenu NK Sloge odrađuju posljednje pripreme za utakmicu, a tamo ih je dočekalo iznenađenje. Iako u tome dijelu Dalmacije svi navijaju za Hajduk, koji je tamo svetinja, brojni klinci iskoristili su priliku kako bi se fotografirali s Bjelicom i igračima Osijeka, a posebnu dobrodošlicu dobio je trener 'bijelo-plavih'.

Dočekala su ga djeca iz Udruge za Down sindrom grada Splita. U pratnji svojih roditelja i stručnih ljudi koji s njima rade htjeli su se posebno zahvaliti treneru Osijeka na pomoći koju im je pružio u proteklom razdoblju.

- Zahvaljujemo gospodinu Bjelici koji se uključio i pomogao jednoj našoj akciji potkraj prošle godine kada nam je doslovno prijetilo gašenje. Mnogi su se odazvali i prikupili smo više od 450.000 što nam je omogućilo da „prodišemo“ i nastavimo rad. Najmanje što smo mogli učiniti je uručiti zahvalnicu Nenadu i srdačno ga pozdraviti u našoj sredini -  istaknuo je Davor Bučević, predsjednik spomenute udruge.

Bjelica je bio ugodno iznenađen, a kratko je i popričao s mladim nogometašima koji se natječu za HNK Hajduk u Special Power League.

- Spontano je to sve, a mislim na pomaganje potrebitima. U situaciji sam da mogu pomoći, ali i kao javna osoba pozvati ljude na takve akcije i oni se rado odazivaju. Naravno, uključim se nerijetko i osobno i drago mi je da sam imao priliku pomoći raznim udrugama, pa tako i ovoj u Splitu. Znamo da su oni uz svoj Hajduk, a rekao sam da im, nakon utakmice s nama, želim sve pobjede u preostalih osam utakmica, pa možda i da osvoje treće mjesto. Mislim da bi i oni to potpisali ovoga trenutka - kazao je trener Osijeka.

Sutra će oni navijati za svoj Hajduk, Bjelica će pokušati doći do nova tri boda, ali i ovo je dokaz da ljudskost mora uvijek biti iznad svega.

Najčitaniji članci