Obavijesti

Sport

Komentari 3

Iznenadio je cijeli svijet: Aerni za stotinku pobijedio Hirschera

Iznenadio je cijeli svijet: Aerni za stotinku pobijedio Hirschera
1

Za Švicarsku je ovo već treće zlato u St. Moritzu, nakon slavlja Wendy Holdener u ženskoj kombinaciji i Beata Feuza u muškom spustu. Filip Zubčić je nakon 36. mjesta u spustu pao u slalomu

VIDEO

Švicarski skijaš Luca Aerni osvojio je naslov svjetskog prvaka u kombinaciji na SP u St. Moritzu, on je slavio sa samo stotinkom prednosti ispred srebrnog Austrijanca Marcela Hirschera i šest stotinki ispred brončanog sunarodnjaka Maura Caviezela, dok je jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić ostao bez plasmana nakon pada u slalomu.

Aerni je do iznenađujuće pobjede stigao odlično odvezenim slalomom, nakon spustaškog dijela utrke 23-godišnji Švicarac zauzimao je 30. mjesto s više od dvije i pol sekunde zaostatka za vodećim Austrijancem Romedom Baumannom. Aerni je sjajno iskoristio činjenicu što je prvi krenuo u slalmoski dio te je ostvario ukupno vrijeme od 2:26.33 minute koje se pokazalo nedostižnim za sve ostale natjecatelje.

Branitelj naslova svjetskog prvaka iz Beaver Creeka otprije dvije godine, peterostruki osvajač Svjetskog kupa, 27-godišnji Marcel Hirscher stigao je najbliže Aerniju. On je u slalom krenuo kao treći, nakon što je u spustu zauzeo 28. mjesto, ali nije uspio zadržati 31 stotinku prednosti u odnosu na Švicarca, na kraju mu je zlato izmaklo za jednu stotinku.

Slavlje domaćina upotpunio je 28-godišnji Caviezel, koji se nakon 14. mjesta u spustu s trećim vremenom slaloma probio do bronce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljivo, najbolji rezultat kako Aernija tako i Caviezela u Svjetskom kupu dosada bila su peta mjesta. Aerni je dva puta bio peti u utrkama slaloma, a Caviezel je peto mjesto osvojio u superveleslalomu.

Za Švicarsku je ovo već treće zlato u St. Moritzu, nakon slavlja Wendy Holdener u ženskoj kombinaciji i Beata Feuza u muškom spustu, a domaća je reprezentacija u prvih šest disciplina na ovom SP ukupno osvojila šest medalja, tri zlata, srebro i dva srebra te je uvjerljivo najuspješnija.

Filip Zubčić je nakon 36. mjesta u spustu pao sredinom svog slalomskog nastupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu