Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ja sam rukometašica Cristina, zarađujem više od nogometaša

Ja sam rukometašica Cristina, zarađujem više od nogometaša
1

Cristina Neagu igra za rumunjski CSM București, mnogi smatraju da je ponajbolja rukometašica u povijesti, a po novom ugovoru zarađivat će 265.000 eura na godinu. Najviše u povijesti...

VIDEO

Ni u muškom rukometu ne dijeli se velik novac, u usporedbi s nogometom i košarkom to je gotovo mizerija, a da o ženskom rukometu i ne govorimo... Međutim, Cristina Neagu (29) nije obična rukometašica. Ona je jedina u povijesti koja je triput proglašena najboljom rukometašicom svijeta, bilo je to 2010., 2015. i 2016., a u svom ritmu ide i dalje. "Ženski Balić", srednji vanjski koji radi razliku, na pragu tridesetih došla je do ugovora karijere. Točnije, povijesnog ugovora.

Cristina će od sljedeće sezone, i dalje u dresu svog CSM Bucureștija, zarađivati oko 21.000 eura svakog mjeseca. Godišnje to iznosi za ženski rukomet vrtoglavo visokih 265.000 eura. Toliki novac nikad niti jedna rukometašica nije zarađivala, a onog trenutka kad je stavila svoj potpis na ugovor, Neagu je preskočila Norvežanku Noru Mørk, koja u mađarskom Győriju zarađuje 240.000 eura na godinu.

Izvukli su Rumunji i prilično nevjerojatan podatak koji kaže da je samo jedan muški sportaš u Rumunjskoj u ovom trenutku bolje plaćen od Cristine. Samo Senegalac Ibrahima Balde, nogometaš Cluja, bivši igrač Atletico Madrida. On na godinu ima 300.000 eura i jedini je "jači" od Neagu. Primjerice, niti jedan igrač FCSB-a, kluba poznatijeg kao Steaua, ne zarađuje toliko. Constantin Budescu, Denis Alibec i Filipe Teixeira imaju po 240.000 eura na godinu... Prevedeno, kao da rukometašica Podravke zarađuje više od svih igrača Dinama i Hajduka osim jednog.

Uspoređujući dalje, čak i ako ostanemo u rukometu, cifra je ovo koja ruši sve barijere. Primjerice, od hrvatskih rukometaša samo je jedan bolje plaćen od ove rukometašice. Samo Domagoj Duvnjak, koji u Kielu igra za 350.000 eura godišnje. Na listi najplaćenijih slijede ga Luka Stepančić (200.000), Željko Musa (120.000), a negdje između je vjerojatno i Ivan Pešić. Manuel Štrlek, Luka Cindrić i Filip Ivić, primjerice, zarađuju oko 100.000 na godinu, dva i pol puta manje od Neagu... Nije poznato koliko će Cindrić i Štrlek imati kad ovog ljeta prijeđu u Kielce, odnosno Veszprem.

Gledajući samo rukometašice, u Top 5 nema naših predstavnica. Najbliže je Andrea Penezić, no pet najplaćenijih su, uz Neagu i Mørk, još Alexandra Lacabrere, Andrea Lekić i Katarina Bulatović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida