Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Ja se Đokoviću ne vraćam, pa tjedan sam odradio savršeno!'

'Ja se Đokoviću ne vraćam, pa tjedan sam odradio savršeno!'
15

Razgovarali smo o nastavku suradnje, meni je bilo fenomenalno, mislim da je i on zadovoljan. Znate, ne pobjeđuje se samo forhendom i bekendom, nego i balkanski humor koji ga opušta prije meča, kaže Goran

VIDEO

Goran Ivanišević neće biti u loži Novaka Đokovića u nedjeljnom (15 sati, HTV 2) finalu Wimbledona i klasiku protiv Rogera Federera. Ništa iznenađujuće, jer Goran je odmah rekao da će ostati samo prvi tjedan zbog ranije dogovorenih obveza.

Goran se vratio: Bodrio Novaka u pobjedi na centralnom terenu
Goran se vratio: Bodrio Novaka u pobjedi na centralnom terenu
Pilić: Novak je 20 minuta igrao protiv Gorana i nije promašio!
Pilić: Novak je 20 minuta igrao protiv Gorana i nije promašio!
Je li moguće? Federer srušio Goranov rekord na Wimbledonu
Je li moguće? Federer srušio Goranov rekord na Wimbledonu

Jedna od tih bila je i jubilarno 30. izdanje ATP turnira u Umagu, kojem Goran puno pomaže. Ove godine na redu su dvije ekshibicije: meč s Goranom Prpićem, kao repriza prvog finala Umaga iz 1990., te u srijedu s Patrickom Rafterom, iz finala Wimbledona 2001.

- Malo su me upregnuli organizatori ove godine... Prpa je tad bio bolji i pobijedio me, sad smo sporiji, sjediji, ali i dalje znamo igrati tenis. Dok ću Rafteru rado pustiti da i on jednom pobijedi... - našalio se Ivanišević u razgovoru za Novu TV.

Umag: Druženje s Goranom Ivaniševiæem i Goranom Prpiæem na  Open Umagu Umag: Druženje s Goranom Ivaniševiæem i Goranom Prpiæem na  Open Umagu Umag: Druženje s Goranom Ivaniševiæem i Goranom Prpiæem na  Open Umagu Umag: Druženje s Goranom Ivaniševiæem i Goranom Prpiæem na  Open Umagu

A onda se osvrnuo na wimbledonski spektakl:

- I prije turnira rekao sam da je Đoković prvi favorit, a Federer drugi. I Novak je lagani favorit u finalu. Samo mora ostati miran jer 99 posto navijača bit će za Federera, a Noletu se ne smije dogoditi kao protiv Bautiste da izgubi glavu i svađa se s publikom. Makar vidim da ga i to 'pali'.

Wimbledon

- Bit će to drugačiji meč nego onaj Federera i Nadala, a pobijedit će onaj tko ostane mirniji i uspije se držati svog plana igre. Nole će bolje reternirati nego što je to radio Rafa. I ako Roger ne dobije 3-0, nema šanse.

A vraća li se Goran Đokoviću u stožer?

- Na finale neću, gledat ću u Umagu na TV-u. Ja sam svoj tjedan odradio savršeno, imam perfektan skor 3-0 i ne treba 'čarati'! Bio mi je to najbolji teniski tjedan, ta je komunikacija na posve drugom nivou i vidi se zašto je Đoković broj 1. Mi se poznajemo, ali kako funkcioniramo na istoj strani, moje viđenje njegove igre... prošlo je jako dobro.

- Razgovarali smo o nastavku suradnje, ali nismo ništa dogovorili dok ne prođe finale. Ima još puno stvari za dogovoriti. No, meni je bilo fenomenalno, a mislim da je i on zadovoljan. Super su ekipa i bilo bi dobro da se nastavi tako. A ako osvoji sutra Wimbledon, mogu reći da sam imao barem mali doprinos, tri meča, 2-3 posto zasluga - opet se našalio Ivanišević, pa objasnio na čemu je radio s Đokovičem:

- Ma ne dobivaju se mečevi samo forhendom i bekendom, nego je važan i balkanski humor, koji ga opusti prije meča, pogotovo ovako velikih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener