Obavijesti

Sport

Komentari 87

Jakirović: Prekobrojni? I Hajduk se riješio 10 igrača pa ne vidim da se od toga rade velike priče

Jakirović: Prekobrojni? I Hajduk se riješio 10 igrača pa ne vidim da se od toga rade velike priče
4

Šef je rekao da je (kad je vidio kako sam krenuo u onaj start u Osijeku) zatvorio oči, smije se mladi stoper Galešić i silno hvali iskusnog kolegu Dilavera od kojeg je, kaže, već naučio jako puno

VIDEO

U Osijeku je bilo dobro izuzev onih prvih 25 minuta, uzeli smo bod (1-1) i srušili neke tradicije, dečki su i kroz ovaj tjedan pokazali da dobro rade, samopouzdanje im raste i sve to zajedno daje mi pravo na optimizam uoči Šibenika. Idemo pobijediti, ali ako me pitate ovako prije utakmice... U sportu je najvažnije ne izgubiti pa sad kažem da bi bio zadovoljan i bodom, ali vidjet ćemo kad završi na Šubićevcu koliko smo i s čim zadovoljni, priča trener Rijeke Sergej Jakirović (46) dva dana prije gostovanja u Krešimirovom gradu.

- Gledali smo Šibenik protiv Hajduka i igrali su jako dobro u teškim uvjetima, umalo osvojili bod na Poljudu. Znam jako dobro kako studiozno i kvalitetno radi kolega Mario Cvitanović, on je veliko Šibenikovo bogatstvo. A ima i igrača koji nam mogu stvarati opasnost. Delić, Čop, Arai. Pa Knežević koji ima odličan zadnji pas... Oni su tri boda iza nas pa je ovo utakmica 'vrijedna šest bodova'. Idemo 'nešto uzeti' u Šibeniku - nastavio je Jakirović koji je u sedam tjedana priprema žestoko nabolje promijenio taktičku disciplinu, fizičku spremnost i zajedništvo u Rijekinoj igri.

POGLEDAJTE VIDEO: Jubilarni dres

Pokretanje videa...

Novi gostujući dres Rijeke 01:01

- Moramo izbjeći ono što nam se dogodilo u generalki s Honvedom i prvom proljetnom kolu s Osijekom, tih prvih 20-ak minuta u kojima nismo pravi. A u tom uvodu možeš odmah izgubiti utakmicu. Dakle maksimalni fokus od 1. minute. I zadnji pas. Jer istina je da smo u Osijeku (da nam je Caktaš zabio glavom) nakon 20 minuta mogli gubiti 0-2, ali da su Vukčević ili Selahi pogodili suigrače na ziceru mogli smo i pobijediti.

Tko kaže da je Ampem lijevo krilo?!

Damjan Pavlović otišao je na jednogodišnju posudbu u švedski Degerfors IF. Ostalo je još 10-ak igrača na koje ne računate.

- I Hajduk se riješio cca. 10 igrača pa se o tome ne piše kao u kontekstu koji sam vidio vezano uz Rijeku. Svi su dobili identičnu šansu za nametnuti se od prvog dana priprema, a sve odluke koje sam donio vezano uz igrački kadar bile su temeljeno jedino i isključivo time što je najbolje za Rijeku, za momčad. Oni na koje se više ne računa mene nisu uvjerili da mogu igrati bolje od ovih koji su u kadru i koji igraju. Ja gledam samo teren i učinak.

Deset godina, deset klubova i Halilović je opet na početku. Što se dogodilo hrvatskom Messiju?
Deset godina, deset klubova i Halilović je opet na početku. Što se dogodilo hrvatskom Messiju?

Rekli ste da bi vam dobro došlo još jedno lijevo 'krilo'. Zar nije potrebniji netko na desnoj strani jer tamo vam igra Ampem kojem je prirodnije da bude na lijevoj polušpici?

- Ozbiljno? Tko to kaže? Prvo, Princeu je svejedno na kojem boku igra, a ja tvrdim da je bolji desno jer nema dovoljno dobar udarac da bi kao dešnjak igrao na kontra strani. A kadar je sad na mjestu jer tu poziciju mogu pokriti i Bogojević i Grgić (posebno otkad smo doveli Veigu kao još jednog desnog 'beka'). Grgić je i školovano desno 'krilo', znam ja to jako dobro jer sam igrao s njim! A uz njih desno može odigrati i Marin.

Ako netko ode... Imamo zamjene

Dakle, neće biti novih ulaznih transfera?

- Nisam to rekao. Ako netko ode, što je lako moguće, mi već imamo spremna rješenja za to. Ali pustimo da prijelazni rok završi. Uvijek je isto u prijelaznim rokovima: svi gledamo što će biti, igrači sanjaju Lige petice, a kad mercato završi onda većina ostane i zajedno idemo dalje.

Vratila se jaka Rijeka! Osijek je dobar, ali - Jakirović zna posao
Vratila se jaka Rijeka! Osijek je dobar, ali - Jakirović zna posao

Bez koga se ide u Šibenik?

- Bez Vukčevića koji ima tri žuta kartona, a umjesto njega će igrati jedan iz terceta Goda, Bodetić, Dujmović. Neće još biti ni Mitrovića, ali vezano uz njega vijesti su svaki dan sve bolje. Je, osjetio je taj meniskus pa je dobio dva dana odmora no tjedan dana trenira s ostatkom momčadi, 1. veljače je na pregledu u Finskoj, a sve su naznake da će tamo dobiti zeleno svjetlo za trening pod punim opterećenjem!

Emmanuel Banda? Zambijski veznjak na treninzima je odličan.

- Pa to sam vam rekao još prošli četvrtak. Kad je došao nije mogao pogoditi s 10 metara, a sad na treninzima zabija iz daljine, ja mislim da je ovaj tjedan dao 30 takvih golova. Jako ozbiljan igrač i sportaš. Banda (25) sad ima 90 minuta u nogama i najužoj je konkurenciji za startnu postavu - najavio je sjajni trener i vrhunski korektni i otvoreni sugovornik Sergej Jakirović.

Galešić: Ja u klizeći, a trener zatvara oči

Klupski glasnogovornik Marko Babić istaknuo je da riječki navijači na raspolaganju za subotnje (15:00) gostovanje na Šubićevcu imaju dvjestotinjak ulaznica koje u petak od 15-20 sati mogu po cijeni od 5 eura kupiti na zapadnom ulazu u klupski kamp/stadion. Na dan utakmice ulaznice neće biti moguće kupiti ni u Rijeci, ni u Šibeniku.

Jakirović otpisao još petoricu: Halilović i Vrančić mogu otići!
Jakirović otpisao još petoricu:  Halilović i Vrančić mogu otići!

Uz šefa struke i šefa službe za odnose s javnošću pred predstavnike medija sjeo je i mladi, a standardni Ri-stoper Niko Galešić (21):

- Kako god je šef rekao, na Šubićevcu nas čeka jedna jako teška i zahtjevna utakmica, ali ja mislim da je: sve na nama. Ako odigramo kao protiv Honveda i Osijeka (samo, naravno: bez prvih 20-ak minuta ispod naše razine) onda bi trebali uzeti ono što što idemo u Šibenik.

U stoperskom ste paru sa zimskim pojačanjem, iskusnikom Emilom Dilaverom (31).

- Baš je pravo pojačanje u punom smislu te riječi. Dilaver mi je puno pomogao i već sam baš jako puno od njega naučio u samo ovih nešto više od mjesec dana koliko je tu s nama.

Onaj vaš start u Osijeku oko kojeg se ni sudački eksperti ne mogu složiti je li bio za žuti karton koji ste dobili ili za crveni?

- Šef je rekao da je zatvorio oči kad je vidio kako sam krenuo - smije se Galešić.

- Dajem sve od sebe za Rijeku, stalno. Tako je bilo dosad, tako će i biti - rekao je mlađahni stoper kojeg, očigledno, iz početnih 11 može istisnuti eventualno Matej Mitrović, ali tek kad se vrati u punu formu, kad bude 100% spreman. Jer igrači koji to nisu, kod Jakirovića nemaju ni 0,1% šanse za nastup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica