Obavijesti

Sport

Komentari 7

James i Wade pregazili Indianu i na korak su do finala Istoka

James i Wade pregazili Indianu i na korak su do finala Istoka
2

Miami Heat u svojoj je dvorani pobijedio Indianu čak 32 razlike, 115-83. Najbolji je i ovaj put bio LeBron James s 30 koševa, a odlično ga je pratio Wade s 28 koševa

VIDEO

Košarkaši Miami Heata su na krilima LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea poveli u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige protiv Indiana Pacersa s 3-2.

U noći s utorka na srijedu floridska je momčad "pregazila" Pacerse s 32 razlike (115-83), te tako zaostatak od 1-2 preokrenula u prednost 3-2. Miamijev dvojac James-Wade kombinirano je ubacio 58 poena, te sakupio 13 skokova i 10 asistencija. James je, kao i u četvrtoj utakmica, potegao, Wade je pratio, a ostatak momčadi se, za razliku od druge i treće utakmice, priključio.

Bivši igrač Cleveland Cavaliersa (James) ubacio je 30 koševa, uhvatio 10 lopti pod obručima i podijelio osam asistencija. Dobra vijest za sve navijače Heata je i činjenica da je drugu utakmicu zaredom Wade odigrao odlično (28 poena), ali i da su sporedni igrači bili na visini zadatka. Naime, u strijelce su se upisali svi osim Mikea Millera (jedan šut) i Dextera Pittmana (bez pokušaja šuta).

Utakmica je riješena praktički u posljednjoj minuti druge četvrtine. Miami je otišao na +9, a neposredno prije toga se ozlijedio najbolji igrač Indiane Danny Granger. Krilni igrač Pacersa je pri šutu za tri poena doskočio na nogu Jamesa i uganuo gležanj. Pokušao je nastaviti u drugom poluvremenu, ali bezuspješno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedina dobra vijest za goste jest da su rendgenske snimke pokazale da ništa nije slomljeno, tako da postoji mogućnost da zaigra u šestoj utakmici koja je na rasporedu u četvrtak u Indianapolisu.

Utakmicu su obilježile sjajne akcije košarkaša iz Miamija, ali i grubi prekršaji s obje strane u kojima su prednjačili Tyler Hansbrough (Pacers) i Udonis Haslem (Heat). Wade i James bili su akteri dvije najljepše akcije večeri kada su u stilu "quarterbacka" u američkom nogometu, asistirali jedan drugome za zakucavanje.

Spomenimo i da su gostujući košarkaši imali mizernu večer što se šuta iz igre tiče (33.7%), te da nijedan nije ubacio više od 11 poena! Granger je do svog izlaska s parketa (20 minuta) imao 10 koševa uz solidan šut iz igre (3-6).

Kao što smo spomenuli, šesta utakmica, možda i posljednja, igra se u četvrtak u Indianapolisu.

NBA doigravanje, polufinale Istočne konferencije, 5. utakmica:

Miami - Indiana 115-83 (James 30k, 10s, 8a, Wade 28k / George 11k, Hibbert 8k, 12s),

Miami vodi u seriji 3-2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića