Obavijesti

Sport

Komentari 7

James proigrao, Miami na 2-2; Spursi novom 'metlom' u finale

James proigrao, Miami na 2-2; Spursi novom 'metlom' u finale
1

Vodili su košarkaši Indiana Pacersa 61-51 protiv Miami Heata osam i pol minuta prije kraja treće četvrtine četvrte utakmice polufinalne serije doigravanja na Istoku...

VIDEO

Početkom treće četvrtine četvrte utakmice polufinala NBA doigravanja u Istočnoj konferenciji Indiana Pacersi su imali 10 koševa prednosti nad Miamijem. Sva je voda u tom trenutku išla na njihov mlin i činilo se da će igrači Franka Vogela do treće pobjede u seriji. No, nova je iskra tada odjednom planula u igri floridske momčadi, čiji su igrači iznenada počeli skakati, blokirati, krasti lopte...

Stalno dobrom LeBronu Jamesu, u nedjelju izvrsnom, priključio se Dwyane Wade, pa potom i Udonis Haslem, te su igrači Erika Spoelstre unutar samo sedam minuta igre došli od spomenutih 61-51 za Pacerse do 76-66 vlastitiog vodstva. Serija 25-5, i dobivena treća trećina 30-16, pokazali su se dostatnim vodstvom za konačnu 101-93 pobjedu.

Deset minuta prije kraja smanjili su Pacersi na minus 1 (80-79), ali je Wade dvama vezanim ubačajima opet odveo utakmicu na sigurnih plus pet. Posljednju prijetnju domaćih, koji su tricom Dannyja Grangera minutu i 35 sekundi prije kraja došli na minus pet (96-91), preciznim je ubačajem s odstojanja odbio Udonis Haslem, koji je u posljednjoj četvrtini ubacio osam poena od ukupno 14.

Briljantnu je partiju odigrao James s 40, koševa, 18 skokova i devet asistencija, dok je Wade dodao 30 koševa, od čega 22 u drugom poluvremenu, devet skokova i šest asistencija. Obojica su bili na preko 50% šuta iz igre, a dodali su i po dvije blokade. Wade nije izgubio niti jednu loptu, James jest pet, ali je i dvije ukrao.

Igrali su Floriđani opet bez svog prvog centra Chrisa Bosha, koji je zbog ozljede trbušnog mišića izgubljen za ovu seriju.

Danny Granger za Indianu je ubacio 20 koševa uz pet skokova. Darren Collison dodao je 16 poena.

Peta utakmica serije u utorak se igra u Miamiju.

Spursi novom "metlom" u konferencijsko finale

Košarkaši San Antonio Spursa prvi su konferencijski finalisti NBA lige nakon što su u noći s nedjelje na ponedjeljak i četvrti put zaredom bili bolji od Los Angeles Clippersa...

Teksaška je momčad na krilima Tonyja Parkera i Tima Duncana slavila 102-99, nadoknadivši zaostatak od -5 iz posljednje četvrtine, te produžila pobjednički niz na 18 utakmica. Samo u doigravanju ima omjer 8-0 što je treći najbolji ulaz u doigravanje u povijesti NBA lige.

Iako su Spursi vodili i sa 12 koševa prednosti početkom druge četvrtine, upali su u probleme pred sam kraj utakmice kada je Eric Bledsoe zabio 11 uzastopnih koševa za Clipperse, te ih doveo u vodstvo 90-85. Međutim, San Antonio serijom 15-7 ponovno prelazi u vodstvo, te isto ne ispušta do samog kraja.

Tim Duncan ponovno je podsjetio na najbolje dane. Ubacio je 21 poen, uhvatio devet skokova i upisao četiri asistencije za svega 30 minuta na parketu. Tony Parker upisao je 17 koševa i pet asistencija, a Gary Neal 14 i tri asistencije.

Kod domaćina je Chris Paul ostvario učinak od 23 koša i 11 asistencija, dok je Blake Griffin upisao 21 poen, a Bledsoe 17. Spomenimo i da su Paul i Griffin igrali ozlijeđeni tijekom praktički cijele serije u kojoj svojoj momčadi nisu uspjeli priuštiti nijednu pobjedu (4-0)

San Antonio bi svog protivnika u finalu Zapadne konferencije mogao saznati već noćas (s ponedjeljka na utorak) kada Thunder ugošćuje drugu losanđelešku momčad, Lakerse, u svojoj Chesapeake Energy Areni u Oklahomi. Thunder vodi s 3-1 u seriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica