Obavijesti

Sport

Komentari 2

Janica otvara EP u dizanju utega: Konkurencija je strašna

Janica otvara EP u dizanju utega: Konkurencija je strašna
1

Dugo sam u dizanju, ali ovo mi je najdraže natjecanje jer se prvi put odvija u mom gradu pred mojom publikom, rekao je hrvatski olimpijac Amar Musić

VIDEO

Povodom Europskog prvenstva u dizanju utega, koje će se održati u Splitu od 1. do 8. travnja, u hotelu Park održana je konferencija na kojoj je predstavljeno prvenstvo na kojem će se natjecati 343 dizača iz 42 europske zemlje.

Na prvenstvu koje će u nedjelju u 15 sati otvoriti Janica Kostelić za Hrvatsku će nastupiti osam djevojaka i sedam muškaraca pod vodstvom izbornika reprezentacije Boška Čavke.

- Sjajna je stvar što se EP održava u našoj zemlji. Bit će to velik poticaj za naše dizače utega i sve koji se žele baviti ovim lijepim sportom. Ulaz će biti slobodan za sve koji žele doći pogledati natjecanje i bodriti naše natjecatelje - rekao je Čavka i dodao:

- Konkurencija je jaka, dolazi jako puno osvajača europskih i svjetskih medalja, a ja bih bio zadovoljan da naši ostvare svoje najbolje rezultate. To bi značilo i A finale za Amara Musića te Mihaelu Kruljac i Tihanu Majer. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za 17-godišnju Karmen Budiša ovo je prvo veliko natjecanje od kojeg očekuje prije svega stjecanje iskustva.

- Želja mi je potvrditi 60 kg u trzaju i 70 u izbačaju jer tek se dvije i pol godine bavim ovim sportom i još uvijek se mučim uskladiti obaveze u školi i treninge. Možda je stereotip da je dizanje muški sport, u njemu se može naučiti puno o disciplini, samopouzdanju i pomicanju svojih granica - rekla je mlada Karmen koja će se natjecati u kategoriji do 90 kilograma.

Za razliku od Karmen, Amar je u dizanju već 16 godina i on prvenstvo očekuje s puno drugačijim ciljevima. 

- Dugo sam u dizanju, ali ovo mi je najdraže natjecanje jer se prvi put odvija u mom gradu pred mojom publikom. Dat ću sve od sebe za finale i pokušaj da oborim vlastite najbolje rezultate, a to su 162 kg u trzaju i 202 u izbačaju. Na OI sam otišao na brzinu, jer sam tek naknadno dobio poziv. Sada sam dobro spreman i nadam se da će natjecanje proći u najboljem redu te da će domaća publika biti vjetar u leđa koji će mi dati dodatno samopouzdanje i adrenalin.

Natjecanje će se održati u velikoj dvorani sportskog centra Gripe, a ulaz je za sve slobodan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener