Sport

Komentari 0

Jansrud svjetski prvak, Hrvati se nisu pojavili na startu utrke

Jansrud svjetski prvak, Hrvati se nisu pojavili na startu utrke

Kjetil Jansrud je prvi put u karijeri postao svjetski prvak. Utrku spusta je završio samo dvije stotinke brže od sunarodnjaka Svindala, bronca je pripala Kriechmayru. Loši vremenski uvjeti su skratili stazu

Norveški skijaš Kjetil Jansrud (33) je svjetski prvak u spustu. On je na Svjetskom prvenstvu u Äreu osvojio svoje prvo zlato u karijeri, a slavio je s vremenom 1:19.98.

Srebro je osvojio njegov sunarodnjak Aksel Lund Svindal kojemu je prvo mjesto mu je pobjeglo za samo dvije stotinke. Treći je bio Austrijanac Vincent Kriechmayr (+0.33).

Spust su trebala voziti i dva Hrvata, ali se ni Filip Zubčić ni Natko Zrnčić-Dim nisu pojavili na startu. Natko je u petak na treningu slaloma ozlijedio leđa i vjerojatno je zbog toga propustio utrku.

Uz naše skijaše, nije startao još samo Slovenac Stefan Hadalin. Utrku je završilo 57 skijaša, a do cilja nije došao samo Slovak Matej Prieložni.

Start spusta je pomican zbog loših vremenskih uvjeta za 30 minuta, a probleme su stvarali jak vjetar, nanosi snijega i smanjena vidljivost pa su organizatori morali skratiti stazu.

Najčitaniji članci